Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Wymiana głosników

<< < (5/7) > >>

Blue ix35:
I znow stary kotlet do odswiezenia  ::) :o co sie dzieje  ;) :P

Bawie sie wlasnie w audio w Ix-ie  i tak , wygluszenie maty Ground zero przod i tyl, glosniki poki co przod zostaje oryginal (zobacze co bedzie po wygluszeniu jak nic to moze Focal pojdzie , tyl Apine dwudrozne SPG- cos tam , wg mnie radio(usb) i przod gra przyzwoicie jak na moje potrzeby ale tyl to jakas masakra, zastanawiam sie czy tam ktos nie poprzestawial przewodow  zeby slyszec tyl trzeba skrecic  (fader) na 4-5  dla porownania  w Renault ktore tez aktualnie posiadam na 1 slysze i tyl i przod glosniki cabasse radio Blaupunkt . Dam znac niebawem jaki efekt i wrazenia z sound update IX35.

weuek:
Z tyłu najlepiej całkiem zrezygnować z głośników. Z perspektywy kierowcy, umieszczenie tam głośników nie ma sensu. Zawsze pogarszają starania przodu. Z tyłu jest miejsce dla głośników efektowych zestawów typu 5.1 itd., a takich w autach właściwie nie ma.

Jasne, że producenci ładują głośniki w tylne drzwi i gdzie tylko jeszcze się da, bo typowy klient myśli, że więcej to lepiej. I niczego nie poczyta na ten temat.

Blue ix35:

--- Cytat: weuek w 26 Kwiecień 2021, 23:05:37 ---Z tyłu najlepiej całkiem zrezygnować z głośników.

--- Koniec cytatu ---

Co Ci powiem to Ci powiem ale Ci powiem...masz racje, przynajmniej w przypadku IX 35 nie ma wiekszego sensu , zupelnie nie kumam dlaczego jest az taka roznica w dzwieku przod - tyl,  oczywiscie wyciszenie przynioslo oczekiwany efekt, wyciszone okolo 50% drzwi -tylko z dostepu otworu glosnikowego -wystarczylo - przednie drzwi duza roznica , tyl tylko roznica  :-\ w wyciszeniu i jakosci dzwieku auto ciezsze o 4 kg  ;). Po zalozeniu Alpine na tyl, dzwiek jest lepszy z tylu ale ''dupy nie urywa '' zeby nie powiedziec ze nic nie urywa, przod na oryginalnych jest ok jak na moje wymagania , ale zalozylem na probe Alpine i bylo czuc innosc  8), wiec pewnie cos tam niebawem zaloze swiezego.  Zastanawiam sie jeszcze nad zmiana radia na jakies sensowne nawet 1 din ale najpierw obslucham sie z nowym dzwiekiem  8) ;D ;)

weuek:
A te Alpine to konkretnie jakie? Bo są też takie nic lepsze od fabrycznych.

Blue ix35:
Niewiele lepsze  :o  SPG 17C2  to fakt , ale jednak lepsze  :P, poskladalem dzis calosc do kupy bo wczoraj to tak na szybko sprawdzalem jak to dziala i...  wreszcie slysze tyl a co gorsze odnioslem wrazenie ze dziwiek jest lepszy niz z przodu i nie mowie tu o glosnosci, tak wiec bedzie zmiana i przodu ale na co jeszcze nie wiem, co wpadnie pod reke  ;D , pewnie po zmianie przodu na lepszy znow bedzie niedosyt tylu...ale to juz sobie daruje. A tak przy okazji masz jakichs faworytow do montazu na przod ? cos konkretnego szukac ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej