Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Wymiana głosników
anek:
--- Cytat: "zorrogryf" ---Witam, zamówiłem nowego IX35 , chciałbym od razu wymienić w salonie głosniki , przód i tył. W serwisie nie są w stanie mi powiedzieć jakie kupić , chodzi o wymiary. Interesują mnie głośniki 3-drożne. Czy jesteście w stanie mi pomóc. Z góry dzięki.
--- Koniec cytatu ---
Głośniki 3-drożne? Chcesz sobie pogorszyć dźwięk w samochodzie? Jak już to tylko komponent ale nie ma takiej potrzeby (testowałem komponent Vibe i wcale nie było lepiej). Fabryczny zestaw audio w ix35 jest naprawde dobry. Jeżeli chcesz coś zmienić to wygłusz matą drzwi i będziesz naprawde zadowolony. Nie rób tego w serwisie, tylko w warsztacie, który się na tym zna ;)
zorrogryf:
Witam wszystkich ponownie . Odebrałem swojego IX-a.
Zaryzykowałem i zostawiłem oryginalne głośniki.
To była bardzo dobra decyzja.
Naprawdę bardzo dobrze grają.
Brakuje wysokich tonów z tyłu ,ale przód gra bardzo dobrze .
Bass-y w skali 1-10 ----- 8
Wysokie tony 1-10 ------ 8
Czysty dźwięk.
Te same głośniki z navi Blaupunkt to bardzo słaba propozycja.
Radio w tym przypadku to podstawa.
Dzięki za pomoc.
vqsoft:
a nie mówiłem....
lepiej za tą kasę wygłuszyć drzwi ;))
Jaco:
A ja zmieniłem nagłośnienie przy wymianie nawigacji :
Przód: zestaw firmy Focal ( w zestawie od razu głosnik dwudrożny, wysokotonowy oraz zwrotnica do wysokotonowego z filtrem) - wszystko miesci się w drzwiach w fabryczne miejsca (filtr trzeba dopasować przykręcić nad głośnikiem żeby zamknąc tapicerkę)
Tył : głośniki Helix
Serce : Clarion NX702E
Drzwi wygłuszone matami
Nie warto wydawać kasy na fabryczne nawigacje lub inne dedykowane (sam miałem). Lepiej od razu czy za jakiś czas kupować rzeczy docelowe bo dwa razy się wyda pieniądze. A zestaw gra duuużo lepiej niż fabryka :mrgreen:
vqsoft:
Jaki rozmiar tych głośniczków się tam mieści ?
Nawigacja
[#] Następna strona