Forum > Getz

[Getz TB] Ramię wycieraczki - tył

(1/6) > >>

bolshoiboze:
Witam! Mam mały problem z podanym w temacie elementem. Stare ramię dość mocno skorodowało, więc zakupiłem nowe. Przy próbie wymiany - demontażu starego pojawił się pewien problem - po zdjęciu plastikowej osłony i odkręceniu śruby mocującej ramię dalej mocno się trzyma i nie wygląda żeby miało zamiar puścić. Używałem dość mocno siły - nie przyniosło efektu. Możliwe że po prostu element się zapiekł jednak wolałbym się upewnić przed mocniejszym sforsowaniem - należy jeszcze coś rozmontować, czy jedynym elementem mocującym ramię jest śruba?

kosmos2011:
Ramię wycieraczki trzyma tylko nakrętka (na foto 1311CA) jeśli się zapiekła to trzeba użyć ściągacz dwuramienny.

bolshoiboze:
Nakrętka zeszła bez problemu, więc chyba trzeba będzie po prostu wyszarpać ramię.

kosmos2011:
Psiknij trochę jakiegoś penetratora i lekko w lewo i w prawo ramieniem poruszaj. Nic się nie powinno stać bo koncówka nagwintowana z której odkręciłeś nakrętkę jest gruba i nic się nie urwie. Przed zdjęciem starego ramienia przyklej kawałek taśmy na szybie żeby ustalić prawidłowe położenie nowego ramienia. Na wielowypust przy nakładaniu nowego ramienia daj trochę smaru miedzianego tak na przyszłość.

Tiesto83:
Widzę, że nie tylko mnie dopadło skorodowanie tylnej wycieraczki w Getzie. Wygląda to beznadziejnie, ale czekam na koniec zimy.
U mnie dodatkowo od tego roku wycieraczka (nawet po wymianie) przestała zbierać z szyby. Jednym słowem atrapa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej