Forum > ix35 EL
[ix35 EL] powyżej 120km/h zaczyna myszkować po drodze też ta
jacek2:
Kłania się sprawdzenie geometrii przedniego zawieszenia. Zrobią to w serwisie bez opłat....
grzegon:
moim skromnym zdaniem jest to wina wspomagania kierownicy, ja też przy jeździe na wprost po równej drodze przy prędkościach powyżej już 80 km/h walczę z kierownicą, gdyż auto nie prowadzi się "jak po sznureczku" i trzeba co chwilę korygować tor jazdy, mało tego, kierownica przy delikatnych ruchach stawia wyczuwalny opór przy rozpoczęciu skręcania, jest jakby za bardzo utwardzona przez progresywne wspomaganie. Czy też o to Ci chodzi?
a jak będę wymieniał koła to i geometrię sprawdzę, może faktycznie to jest przyczyną, tylko że miałem to od początku, więc nówka mogłaby być tak "wadliwa"?
Zibi:
przy odbiorze auta zostałem poinformowany jak działa elektryczne wspomaganie układu kierowniczego, stawianie oporu przy wyższych prędkościach jest jak najbardziej normalna sprawą, m.in. chroni to przed wywróceniem auta, zresztą nie znam kozaka, co by w zakręt wchodził z prędkościa ponad 80km/h ... sprawdzenie geometrii i jej korekta kosztuje w AutoGT w W-wie 140 zł.
mron:
--- Cytat: "grzegon" ---moim skromnym zdaniem jest to wina wspomagania kierownicy, ja też przy jeździe na wprost po równej drodze przy prędkościach powyżej już 80 km/h walczę z kierownicą, gdyż auto nie prowadzi się "jak po sznureczku" i trzeba co chwilę korygować tor jazdy, mało tego, kierownica przy delikatnych ruchach stawia wyczuwalny opór przy rozpoczęciu skręcania, jest jakby za bardzo utwardzona przez progresywne wspomaganie. Czy też o to Ci chodzi?
a jak będę wymieniał koła to i geometrię sprawdzę, może faktycznie to jest przyczyną, tylko że miałem to od początku, więc nówka mogłaby być tak "wadliwa"?
--- Koniec cytatu ---
Hej
mój jest w miarę nowy i nie ma żadnych problemów, ale z tego co pamiętam to na startym forum ktoś opisywał ten problem i chyba chodziło o geometrię i coś mi się kołacze, że jakieś ustawienia komputera ale nie jestem tego pewien. W serwisie poprawili i jak ręką odjął.
skoczek:
u mnie kierownica chodzi lekko,ale reszta to tak jak piszesz tylko że korekty kierownicą muszę robić powyżej 120km/h. Dzięki wszystkim za pomoc zacznę od sprawdzenia geometrii przedniego zawieszenia.
Nawigacja
[#] Następna strona