Forum > Lantra

[Lantra J2] Prośba o pomoc w wymianie osłon przegubów zewnęt

<< < (2/2)

mcdrive:
zewnetrzna osłona czy wewnetrzna ? ogólnie jest to prosta sprawa , trzeba troche siły uzyc żeby wybic z zabezpieczenia ale nic niema tam nadzwyczaj skomplikowanego

Złośnik:
Zewnętrzna ! Ta najbardziej obciążona i rozciągana - wewnętrzna praktycznie nigdy się nie rusza is tanowi tylko osłonę przed syfem a zewnętrzna narażona bardziej bo często rozciągana przy skrętach.

Hants:
Kup zestaw do samodzielnego montażu osłon- będzie brudno, potrwa to jakieś 15 minut, ale efekt będzie w pełni zadowalający.

W skład zestawu wchodzi taki długi stożek, po którym przesuwasz ugotowaną (!) wczesniej osłonę.

Zerknij na aukcję ibeja nr 140747575763.

Zastosowałem podobny zestaw kilka lat temu - do dziś nie mam żadnych problemów.

Zestaw jest doskonały gdy wymieniasz lekko uszkodzoną osłonę - jesli stara już dawno umarła, a łozysko jest w piachu - no to chyba wiadomo, że to nie wystarczy.

Złośnik:
Tak właśnie zrobiłem. Nie no jest sygnał z estrony osłony ze jest kiepsko. Tzn całość trzyma się kupy ale widać w miejscach gdzie składa się w harmonijkę że jest już popękana i sparciała.
Wziąłem taki zestaw z osłonami Dura-Boot. 800% rozciągliwości, lejek i smar do montażu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej