Autor Wątek: [Accent LC] Ślizgające się sprzęgło po wymianie w Hyundai Ac  (Przeczytany 7177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Blussik

• Gość
Witam wszystkich serdecznie.
To mój pierwszy post na "forum samochodowym".
Mam problem ze ślizgającym się sprzęgłem. Problem pojawił się jakieś 3 tygodnie temu. Przy dodawaniu gazu obroty rosły a prędkość nie (tylko gdy silnik był rozgrzany, przy zimnym silniku wszystko było w porządku).
Kupiłem nową tarczę, docisk i łożysko i wczoraj wraz ze znajomym wymieniliśmy stare części na nowe. Niestety problem pozostał.A mianowicie, sprzęgło nadal się ślizga, wydaję mi się że nawet bardziej niż przed wymianą.
Zauważyliśmy również, że wysprzęglik jest jakby wbity w łapę skrzyni oraz pedał sprzęgła jest miękki i łapie wysoko. Gdy wysprzęglik jest dokręcony do końca na orginalnych śrubach to jestem w stanie wrzucić bieg, wycisnąć sprzęgło do końca i auto nie poruszy się będąc na biegu.
Czy jest ktoś na forum, kto miał podobne problemy? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam

KonradAccent

• Gość
[Accent LC] Ślizgające się sprzęgło po wymianie w Hyundai Accent
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Marzec 2013, 15:31:23 »
Ja Miałem podobny problem , i wiem jak go rozwiązać , ;d

Offline albert

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Marzec 2013, 15:40:48 »
Cytat: "KonradAccent"
Ja Miałem podobny problem , i wiem jak go rozwiązać , ;d

Skoro wiesz, to mógłbyś się podzielić swoją wiedzą.  ;-)

KonradAccent

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Marzec 2013, 15:48:33 »
Sluchaj , miałem podobny problem , wiec tak , Ja po wymianie , sprzęgła docisku i tarczy , jeździłem sobie jakis czas . Problem Powrócił , Wymieniłem wiec Wysprzęglik , i okazało sie żę to też nie to , . Wpałem na pomysł i sprawdziłem Pompę Wysprzęglika , miała pęknięty zbiorniczek , poprzez , który pompa pompowała powietrze , dlatego tez im wiecej powietrza tym mniej wysprzęglik wysprzęglał Sprzeglo ;d U mnie w Aucie była taka diagnoza ;d

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Marzec 2013, 17:58:55 »
Możliwe jest też że po zmontowaniu układu pompa-wysprzęglik nie zostało dobrze wykonane odpowietrzenie. Płyn w czasie odpowietrzania powinien przepływać z wysprzęglika w kierunku pompy i do zbiorniczka.

KonradAccent

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Marzec 2013, 18:59:37 »
Słuchaj ,  nie wiem czy odpowietrzenie bylo zrobione odpowiednio , ale przy wysprzegliku masz taka śrubę , bierzesz klucz 10tke , odkrecasz ja  powietrze powinno zejsc , i przy okazcji wypluje troche płyny , ale ty sie nie przejmuj , zakrecasz , i musi byc dobrze;d