Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Temperatura płynu
zkit:
Wymiany i sprawdzenia nigdy nie praktykowałem. Myślę, że coś nimi steruje i prawdopodobnie grzeją do czasu osiągnięcia jakiejś temperatury. Mój Sanciak po przejechaniu około 5 km i to przy temperaturze ujemnej już praktycznie osiąga pełną temperaturę. Z tego powodu uważam, że jest ok, gdyż wcześniejsze diesle, które miałem tak szybko się nie nagrzewały.
Swoją drogą chętnie poczytam o sprawdzaniu i sterowaniu tym urządzeniem.
Hulltay:
Dzięki, trochę poszukałem i na forum Kijanki znalazłem ciekawe informacje, dla zainteresowanych link: http://kia.auto.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28963
zkit:
Dzięki za link. Okazuje się, że można to w razie konieczności naprawić.
Właśnie znalazłem na allegro taki pogrzewacz. Z gwarancją rozruchową 70-80 zł komplet.
Hulltay:
No proszę to taniej wychodzi kupić gotowca niż trzy nowe świece :) tylko w jakim będą stanie i jak długo pogrzeją? U siebie to chyba wymienię komplet mam tylko nadzieję, że z wykręceniem nie będzie problemu.
Testowałem ten podgrzewacz i po uruchomieniu robi się ciepły ale wydaje mi się że chyba za słabo jak na trzy świece, a tak z innej beczki to czy na filtrem paliwa tam gdzie wchodzi wtyczka od elektryki nie mamy czasami podgrzewacza paliwa? miałem coś podobnego w starym escorcie i tam był właśnie podgrzewacz ON.
zkit:
Ja mam podobnie w Bravo TD i tam na pewno jest to podgrzewacz ON. Z tego co podejrzałem w naszych Santkach jest podobna konstrukcja i prawdopodobnie jest tak jak piszesz.
Nawigacja
[#] Następna strona