Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Temperatura płynu

(1/6) > >>

Arni71:
Tak z ciekawości - orientuje się ktoś może gdzie prawidłowo powinna znajdować się wskazówka temperatury płynu w Santa Fe lub w innych modelach z silnikiem 2.0 CRDi??
W oplu miałem na wskaźniku opisane temperatury więc mniej więcej wiedziałem na tyle na ile prawidłowo wskazywał ( szczególnie przydatne w upalne dni w korku) a w Santku nic nawet żadnej czerwonej strefy - u mnie utrzymuje się po nagrzaniu jak przyklejona minimalnie poniżej środkowej kreski,  żadnych sensacji z silnikiem nie mam więc zakładam że jest OK

kosmos2011:
Wg instrukcji strzałka powinna byc między C a H czyli  w połowie. U Ciebie jest  OK .

Arni71:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Wg instrukcji strzałka powinna byc między C a H
--- Koniec cytatu ---

to jest dość ogólne pojęcie - domyślnie w połowie ale czy tak jest faktycznie?? dlatego było moje pytanie w tym temacie  :-) chodzi mi o praktykę a nie o instrukcję.
Z natury jestem taki że jak czegoś nie widzę dokładnie to mnie intryguje i dociekam - jak pisałem wcześniej w oplu miałem zakres temperatury na wskaźniku od 80 w górę i dla mnie to było oczywiste  :-)

OlafLarry:
Arni71, ja mam identycznie - minimalnie poniżej środkowej kreski. Czy to latem, czy to zimą - zawsze tak samo. Wydaje mi się ze ta pozycja wskazówki jest optymalna.

radzik:
U mnie też wskazówka po rozgrzaniu silnika wisi lekko poniżej środka, dokładnie pomiędzy dwoma maleńkimi kropeczkami widocznymi na tarczy wskaźnika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej