Forum > Getz

[Getz] Krótsze sprężyny. Obniżanie zawieszenia

<< < (2/4) > >>

klodek:
ja pod pracą widziałem gacka,
z tego co zauważyłem to:
* miał inne opony i felgi (bo fabryczne pewnie nie zmieściły się w nadkolach)
* na wybojach ciężko było (trójkołowiec - przy pokonywaniu większych nierówności)
* obniżyło go to tak każdy krawężnik był jego.
* wygląd na prostej jezdni - fajny czarny
* miał inny wydech (wydaje mi się ze apexi n1)

nie spotkałem nigdy właściciela, nie pytałem co gdzie i jak ma....

CzuCzuZadzim:
Jakie kupić sprężyny obniżające do Getza ??? Ktoś ma obniżonego ??? Chciałbym obniżyć o około -30 mm .......

weuek:
A po co? Nie mieści się pod wiaduktem?

Rusek:
Taka moda chyba, jak kiedyś widziałem Opla Corse to miał tak obniżone zawieszenie że problem pojawił się z pokonaniem progu zwalniającego  :-D. No cóż ja się przygotowuje na podniesienie Getza by mu prześwit trochę zwiększyć, operacja odbędzie się prawdopodobnie na przełomie kwietnia-maja więc jak już się w temacie zorientuję to dam znać.

CzuCzuZadzim:

--- Cytat: "weuek" ---A po co? Nie mieści się pod wiaduktem?
--- Koniec cytatu ---

A po to żeby nie stał jak koza i lepiej trzymał się w zakrętach :-)
Nie wiesz po co obniża się auta ???

[ Dodano: 2017-03-05, 15:13 ]

--- Cytat: "Rusek" ---Taka moda chyba, jak kiedyś widziałem Opla Corse to miał tak obniżone zawieszenie że problem pojawił się z pokonaniem progu zwalniającego  :-D. No cóż ja się przygotowuje na podniesienie Getza by mu prześwit trochę zwiększyć, operacja odbędzie się prawdopodobnie na przełomie kwietnia-maja więc jak już się w temacie zorientuję to dam znać.
--- Koniec cytatu ---

Nie chcę go "zglebować" tylko obniżyć i jednocześnie usztywnić zawieszenie.....

Czy na tym forum nie ma nikogo kto coś podpowie, wstawi zdjęcia jak to wygląda ???
Mając inne auto wcześniej i będąc na innym forum przy takim pytaniu od razu miałbym ze 100 odpowiedzi i ze dwa razy tyle wstawionych zdjęć :-)
A tu jakoś ....... niemiło ...... i ozięble .........

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej