Forum > Getz

[Getz] Krótsze sprężyny. Obniżanie zawieszenia

<< < (3/4) > >>

sasek941:
Czego oczkujesz?
Najlepiej spróbować podpasować springi.
Obniżalem accenta zestawem FK -40 i z utwardzenia nie jestem zadowolony, niby ciut twardziej, ale bez szału.
Co do podnoszenia to najlepiej chyba zastosować sprężyny Kayaby. W każdym samochodzie zwiększały mi prześwit.

robaszek127:
Nie wiem czy go getza są pewnie nie ale obniżające sprężyny firmy JAMEX.
Niestety do hyundaia nie ma za dużo wyboru w częściach.
Sam jednak polecałbym zostawić serie lub wymienić na nowe sprężyny i amorki gazowe. Wtedy utwardzi się troszkę. A trzymanie drogi poprawią lepsze oponki typu conti contakt sport.
Sam wolę wyższe auto by pojechać sobie po lesie czy wertepach.

Rusek:

--- Cytat: "CzuCzuZadzim" ---
Czy na tym forum nie ma nikogo kto coś podpowie, wstawi zdjęcia jak to wygląda ???
Mając inne auto wcześniej i będąc na innym forum przy takim pytaniu od razu miałbym ze 100 odpowiedzi i ze dwa razy tyle wstawionych zdjęć :-)
A tu jakoś ....... niemiło ...... i ozięble .........
--- Koniec cytatu ---

Problem polega na tym że Hyundai Getz nie jest popularnym samochodem w Polsce, jeździ ich dość mało dlatego nie dostajesz szybkiej odpowiedzi. Jak byłem w Rosji to znacznie częściej widywałem Getziki. Będziesz musiał poszukać informacji na ten temat prawdopodobnie na rosyjskich forach. Będę miał trochę czasu to zerknę i jak coś znajdę to Ci podeślę.

sasek941:
Jakbyś chciał wiedzieć to tak wygląda Accent na sprężynach -40, oraz felgach 16x7,5 et37( tył dystans min 3mm). Felgi firmy OZ Racing. W Getzie masz  inaczej rozwiązane zawieszenie z tyłu, więc może nie trzeć.

CzuCzuZadzim:

--- Cytat: "Rusek" ---Problem polega na tym że Hyundai Getz nie jest popularnym samochodem w Polsce, jeździ ich dość mało dlatego nie dostajesz szybkiej odpowiedzi. Jak byłem w Rosji to znacznie częściej widywałem Getziki. Będziesz musiał poszukać informacji na ten temat prawdopodobnie na rosyjskich forach. Będę miał trochę czasu to zerknę i jak coś znajdę to Ci podeślę.
--- Koniec cytatu ---

Wcześniej tez jeździłem raczej mało popularnym autem jakim jest Daewoo tico :)  Ale dzięki za odpowiedź i z góry dziękuję też za następne podpowiedzi :) A tak w ogóle to moje Tico wyglądało tak :

[ Dodano: 2017-03-12, 21:11 ]

--- Cytat: "sasek941" ---Jakbyś chciał wiedzieć to tak wygląda Accent na sprężynach -40, oraz felgach 16x7,5 et37( tył dystans min 3mm). Felgi firmy OZ Racing. W Getzie masz  inaczej rozwiązane zawieszenie z tyłu, więc może nie trzeć.
--- Koniec cytatu ---

Brawo !!! Właśnie takich odpowiedzi oczekuję. Bardzo fajnie wygląda ten Accent .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej