Forum > ix35 EL

[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach

<< < (19/26) > >>

kris1:
Dziur w wydechu nie ma, trochę skorodowany, więc stwierdzili, że jest ok. Ale będę zgłaszał to co rok, żeby mieć podkładkę na koniec gwarancji. Nie powinno tak być przy tym przebiegu i roku jazdy. Druga rzecz to ustawienie świateł, oślepiałem kierowców jadących z naprzeciwka - wyregulowali, jest ok. Hamulec ręczny - podciągnęli, jest ok. "Myszkowanie" przy V powyżej 110 jadąc prosto. Trzeba cały czas kontrować kierownicą. Jest to trochę męczące szczególnie na dalszych trasach.Odbyli jazdę próbną - TTTM, jak stwierdzili, nie poprawią błędu fabryki. Podobno do I30 było do poprawienia oprogramowanie układu kier. Do IX 35 nie ma. Przy zmianie z 1 na 2 trochę zahaczało, ale też stwierdzili po jeździe, że jest ok. To tyle miałem uwag. Ogólnie z autka jestem zadowolony. zobaczymy jak będzie dalej.

cruel:
W naszym też musieli regulować światła bo zdarzało się, że nocą mrugali.

xca5tor:

--- Cytat: "kris1" ---
........Jestem już po przeglądzie. Koszt całkowity to 297zł (bez wymiany filtru kabinowego) plus mój olej. Jestem zadowolony.
--- Koniec cytatu ---

No rzeczywiście SUPER cena , ja dopiero wybieram się na 1-wszy  przegląd /1.6GDI/
ASO Słupsk - pan z serwisu podał mi cenę 950 pln / ich olej / jak zapytałem czy ze swoim mogę przyjechać to kręcił że nie bardzo- że zrobią wpis w książce gwarancyjnej-  --qrde ja mercedesa kupiłem- to jaka cena będzie za następne przeglądy?
Mieszkam w Koszalinie - coś czuję że serwisować u nich nie będę , zapytałem też ASO Poznań ,Bydgoszcz i Gdynię -zobaczymy jak u nich .

gurszczak:
xca5tor, nieźle Cię skasowali ...... a z częściami zawsze możesz jechać swoimi taki wymóg UE a dla serwisu to strata kasy.......... więc pisać sobie mogą - u mnie akurat nic nie wpisali że miałem swoje części - w ASO wziąłem tylko olej filtry kupiłem sam.

xca5tor:

--- Cytat: "gurszczak" ---xca5tor, nieźle Cię skasowali ......
--- Koniec cytatu ---

No jeszcze nie  ;-) to był tylko zapytanie info podałem jako ciekawostkę - szukam dalej w rozsądnej cenie -ta cena odpada

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej