Forum > ix35 EL

[ix35 EL] przegląd gwarancyjny po 12 miesiącach

<< < (21/26) > >>

PinioJ:
Ja mam auto kupione tutaj (Niemcy) i serwisowane tutaj Własnie jestem po pierwszym przeglądzie i zapłaciłem 165 euro Czyli myslę nie najgorzej

J_a_r_o_:
Widzę, że forumowa brać mało ma do powiedzenia na temat serwisowania swoich pojazdów a zwłaszcza na temat serwisowania w nieautoryzowanych serwisach?
Szkoda, miałem nadzieję na ambitną rozmowę...

vqsoft:
nikt nie chce się zderzyć ze ścianą w przypadku poważnej naprawy ...
tym bardziej że ceny serwisu nie są wysokie.

Xymox:
Hey.
Właśnie jestem przed pierwszym przeglądem czyli po 12 miesiącach użytkowania auta. Chciałem się z Wami podzielić historią jaka przydażyła mi się gdy próbowałem się zorientować w kosztach tego przeglądu.
Zadzwoniłem do salonu gdzie kupiłem auto czyli Auto Zięba w Katowicach gdzie miłym głosem pani poinformowała mnie, że koszt tego przeglądy wynosi ok. 850pln.
Wcześniej oczywiście zaciągnąłem języka w innych okolicznych salonach czyli w drugim w Katowicach i jeszcze jednym w Zabrzu, gdzie poinformowano mnie, że koszt przeglądu po 12 miesiącach to ok. 500pln a w przypadku gdy bedę miał swój olej to ok. 290pln. Na moje pytanie skąd taka róznica pani równie miłym głosem powiedziała, że od razu wymienią mi rzeczy, które są przewidziane do wymiany przy przeglądzie po przejechaniu 30tys. km. I teraz tak. Po jaką cholerę mam wymieniać płyn hamulcowy w momencie kiedy mam przejechane 18tys. km gdy jest to przewidziane przy 30tys. km? Co w przypadku gdy 30tys, km stuknie mi np. po 18 czy 20 miesiącach użytkowania auta? Znów mam jechać na przegląd a potem za cztery miechy na następny (po 24 miesiącach)? Pani powiedziała, że tak właśnie należy zrobić. Nie wiem czy chcą mnie naciągnąć czy ja czegoś nie rozumię? Póki co powiedziałem pani w serwisie, że nie interesują mnie żadne dodatkowe wymiany, które niby wynikają z przebiegu 30tys. km ponieważ mam przejechane dopiero 18 tys. km i, że mają się ograniczyć tylko do czynności związanych z przeglądem po 12 miesiącach. Czy mieliście jakieś podobne doświadczenia?

gurszczak:
nic takiego nie miałem pojechałem ze swoimi częściami po przelocie 22kkm na etykiecie i w książce serwisowej mam zapis że następny przegląd za 20kkm czyli przy 42kkm więc nie wiem, byłem w międzyczasie w serwisie na wymianie łącznika i jakiegoś napinacza pasów (akcja serwisowa) nic mi nie proponowało a było to przy przebiegu 37kkm. Jednam mam też pytanie 42kkm będę miał za jakieś 2 miesiąc czyli jakieś 4 miesiące przed przeglądem 24 miesięcznym - co w takiej sytuacji czy wymienić tylko olej czy już robić przegląd jak to u was wygląda - ciężko się wbić z tymi przeglądami.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej