Autor Wątek: [ix35 EL] brakujące gadżety w ix35  (Przeczytany 59278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gurszczak

• Giełda
[ix35 EL] brakujące gadżety w ix35
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Grudzień 2013, 21:04:32 »
Mnie denerwuje ze jeśli wycieraczki są na auto to zawsze przy odpaleniu auta musza sie załączyć - bezsensu jak szyba sucha. Brak automatycznego opuszczania szyby pasażera automat tylko po stronie kierowcy. Brak miejsca na kawę :) te przy podłokietniku jest w bezsensowny miejscu i bardzo nieporeczne. Przycisk od zmiany danych na komputerze w bezsensownym miejscu - dobrze ze po FL jest na kierownicy.

wieloryb7

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 16 Grudzień 2013, 23:24:12 »
Apropos tego cudownego przysku TRIP. Czy u Was też jest niepodświetlony?

Mi brakuje najbardziej ciągle widocznego zegara, na NY800 jest on tylko wyświetlany w menu głównym (no i w nawigacji bez względu na jej autora).

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Grudzień 2013, 08:52:14 »
Zgadza się u mnie TRIP też nie podświetlony tak samo jak pokrętło od obniżania świateł :(

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #48 dnia: 17 Grudzień 2013, 10:55:53 »
podświetlane są przyciski i pokrętła, których można używać podczas jazdy, a zabawa komputerem pokładowym do takich nie należy.

Offline gurszczak

• Giełda
« Odpowiedź #49 dnia: 17 Grudzień 2013, 11:31:53 »
Nie wiem może jestem dziwny ale wiele razy mi się zdarzyło używać komputera pokładowego podczas jazdy sprawdzić średnie spalanie, ile km pozostało do następnego tankowania - za to nigdy tego nie używałem na postoju :) więc uważam że akurat to powinno być w dogodnym miejscu dla kierowcy jak również podświetlenie. Koniec OT. :)

B.Wojcieszak

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Grudzień 2013, 21:34:34 »
Jak się zbierze te całe litania to powstanie obraz samochodu którego jeszcze nie stworzono, jest w nocnych snach o potędze projektantów Astona Martina i prawdopodobnie pierwszy raz użyją takiej elektroniki w citroenie.

Ja bym chciał i bardzo potrzebował do życia m.in.:
- wyswietlacze lcd wmontowane w kierownice wyświetlające orientację północ-południe
- szklaną podłogę, by widzieć po czym mój aston martin jeździ
- aparat tlenowy podwieszony do dachu bo czasami potrzebuje sobie powdychać
- guzik automatycznej zmiany opon z letnich/zimowe

Wiecej grzechow nie pamietam, za wszystkie bardzo żałuję. Proszę o pokutę, naukę i rozgrzeszenie. Obiecuję dołożyć $ następnym razem do Q7.

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Grudzień 2013, 10:09:51 »
Cytat: "Zibi"
Cytat: "gurszczak"
Zgadza się u mnie TRIP też nie podświetlony tak samo jak pokrętło od obniżania świateł :(

podświetlane są przyciski i pokrętła, których można używać podczas jazdy, a zabawa komputerem pokładowym do takich nie należy.

Ja uważam, że zabawa komputerem może nie, ale myślę,  że został on tam zamontowany by podczas jazdy kontrolować między innymi :zasięg samochodu, jego przebieg dzienny, czas jazdy, tak ja w innych markach ( Opel - sterowanie z kierownicy, Skoda sterowanie na manetce włączania wycieraczek itp.) W naszych samochodach z niektórymi włącznikami przekombinowano- przycisk składania/rozkładania lusterek zwewnetrznych, nie rozumiem dlaczego nie został podświetlony.
Koniec marudzenia i tak nie jest najgożej ( inaczej bym nie kupił :-).

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Grudzień 2013, 16:10:07 »
panowie z przeglądaniem kompa jest jak z rozmową przez telefon podczas jazdy (zabronione ale praktykowane), zamiast patrzeć na jezdnie będziecie śledzili wskazania kompa, a już składanie lusterek nie wiem po co komu, w końcu składam tylko gdy zaparkuję.

marbrzozk

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Grudzień 2013, 17:43:23 »
Odnosnie otworów na kubki (?) w konsoli środkowej: czy ktoś opatentował jakiś sposób  na zapełnienie tych dziur (rodzaj popielniczki) lub takiej modyfikacji aby nadawały się do trzymania kubków (w większości modeli samochodów, nawet przy podobnym rozwiązaniu, w środku otworów znajdują się jakies gumowe wypustki, które powodują usztywnienie kubka).

Offline kosmos2011

• Giełda

Offline yach

• Giełda
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Grudzień 2013, 19:53:59 »
panowie z przeglądaniem kompa jest jak z rozmową przez telefon podczas jazdy (zabronione ale praktykowane), zamiast patrzeć na jezdnie będziecie śledzili wskazania kompa, a już składanie lusterek nie wiem po co komu, w końcu składam tylko gdy zaparkuję.

Często składam podczas wjazdu na prom, a rozkładanie wczesnym rankiem ( w ciemnościach) wymaga pomacania w celu znalezienia przycisku. Moim zdaniem konstruktorom nie chodziło o ergonomię, a raczej o spore oszczędności.  :->

cark

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Maj 2014, 12:54:18 »
Cytat: "wieloryb7"

Mi brakuje najbardziej ciągle widocznego zegara, na NY800 jest on tylko wyświetlany w menu głównym (no i w nawigacji bez względu na jej autora).

Przycisk TRIP też mam niepodświetlony.
Mamy podobne zdanie na temat zegara. Dlatego dokupiłem: aliexpress
Zegarek, data, termometr i woltomierz w jednym.

BigT

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Maj 2014, 13:21:04 »
panowie z przeglądaniem kompa jest jak z rozmową przez telefon podczas jazdy (zabronione ale praktykowane)
Gdzie jest zakazane ?

Radek

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Maj 2014, 13:08:30 »
Drodzy,

A czy macie tak samo , że jak włączycie nawiew na szybę to od razu włącza wam się AC i nawiew na maxa? i tak za każdym razem bez ( po wyłączeniu i włączeniu zapłony nie zapamiętuje poprzedniego ustawienia )

i u mnie jeszcze świruje komputer pokładowy
na początku po zakupie jak zatankowałem do pełna to sam się zerował licznik średniego spalania, teraz już się sam nie zeruje, i przy tym nie wiem w jaki sposób liczenie to się odbywa gdyż np po przejechaniu pełnego baku i zatankowaniu czyli wiem ile litrów spaliłem różnica między kompem a rzeczywistości jest prawie litr.

Jak da się ustawić automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu pewnej prędkości ? tylko w serwisie ? płatne ? ktoś robił ?

mogło by być doświetlanie zakrętów , skoro jest moduł świateł dziennych i follow home  to powinien od razu coś takiego zawierać .

brakuje mi tez trybu auto dla okna pasażera z przodu
autodomykanie szyb z pilota też by się przydalo... w każdym vw jest fabrycznie.. no ale nie ma co porównywać w ten sposób.

cark

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Maj 2014, 17:35:44 »
Cytat: "Radek"
Drodzy,

A czy macie tak samo , że jak włączycie nawiew na szybę to od razu włącza wam się AC i nawiew na maxa? i tak za każdym razem bez ( po wyłączeniu i włączeniu zapłony nie zapamiętuje poprzedniego ustawienia )

Też tak mam

Jak da się ustawić automatyczne zamykanie drzwi po przekroczeniu pewnej prędkości ? tylko w serwisie ? płatne ? ktoś robił ?

Po zakupie miałem, poczym zanikło. W serwisie ustawili na nowo. Za darmo, ale nie wiem, czy to dzięki gwarancji, czy jest to bezpłatne.

mogło by być doświetlanie zakrętów , skoro jest moduł świateł dziennych i follow home  to powinien od razu coś takiego zawierać .

Też tak uważam

brakuje mi tez trybu auto dla okna pasażera z przodu
autodomykanie szyb z pilota też by się przydalo... w każdym vw jest fabrycznie.. no ale nie ma co porównywać w ten sposób.

W fordzie c-maxie z 2004 r też miałem, a tutaj - zonk

[ Dodano: 2014-05-20, 15:10 ]
Cytat: "wieloryb7"

Jednak jest on podświetlony, przepraszam za błędny wpis