Forum > ix35 EL
[ix35 EL] brakujące gadżety w ix35
pijid:
Odgrzewając trochę temat, mnie brakuje zdecydowanie i mocno możliwości zablokowania (samego) zamka bagażnika. Tak, aby po zamknięciu pokrywy zanim jeszcze wsiądę i uruchomię silnik pokrywa była trwale zamknięta.
Po prostu nie bardzo lubię ryzykować, że jakiś gnojek podbiegnie i ukradnie mi plecak.
Te kwestie składających się lusterek i podnoszących szyb, jak i pewnie klapy to się by pewnie dało załatwić przez jakiś prostu komputerek wiszący sobie na magistrali CAN... O ile to nie jest łączone więcej niż jedną. Po ostatnich atakach na Toyoty i Fordy pewnie ktoś opracuje i taką metodę na Hyundaie ;-)
Slay75:
--- Cytat: "pijid" ---Tak, aby po zamknięciu pokrywy zanim jeszcze wsiądę i uruchomię silnik pokrywa była trwale zamknięta.
--- Koniec cytatu ---
Ale ja tak mam. Jeśli zamknę bagażnik i odejdę od niego, to już nikt go nie otworzy. Tylko, że ja mam system bez kluczykowy.
mietekb:
Jak zostawicie światła w pozycji "AUTO" to auto zostawia na chwilę zaświecone światła - funkcja Follow me home. I tu mały kruczek: wystarczy drugi raz nacisnąć zamykanie na pilocie i... gasną! Tak samo po otwarciu: otwarcie samochodu zaświeca światła, ale drugie naciśnięcie otwierania na kluczyku je gasi (zaświecą się po uruchomieniu silnika)
gurszczak:
mietekb, było już o tym :)
linkinlp:
No i ja dorzuce swoje 5 gorszy.
- podczas przyciemniania deski rozdzielczej, zegary sie sciamniaja ale wskazniki wlaczenia swiatel (pozycyjnych, mijania itp) pala sie dalej silnie jasnym swiatlem (irytujace w nocy);
- podczas deszczu opuszczenie i podniesienie szyby nie wyciera jej z kropli, trzeba ruszyc 4 litery na zewnatrz auta i wytrzec ja samodzielnie (oczywiscie na parkingu, podczas jazdy problem znika :-D );
- przy wlaczonym automatycznym trybie wycieraczek, zeby jednorazowo przetrzec szybe samemu trzeba pchnac dzwignie o dwa stopnie w dol co powoduje wylacznie automatycznego wycierania - beznadziejene rozwiazanie;
- kat ustawienia wyswietlacza oryginalnego radia z nawigacja - podczas slonecznych dni nic na niej nie widac, a jak sie dodatkowo zalozy okulary przeciw sloneczne to juz w ogole kaplica;
- w navi brak automatycznego trybu wyswietlania dzien/noc;
- brak automatycznego pomiaru poziomu plynu spryskiwacza.
To chyba tyle :-)
Nawigacja
[#] Następna strona