Autor Wątek: [Getz] Sterowanie wentylacją  (Przeczytany 3292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mat266

• Gość
Sterowanie wentylacją
« dnia: 11 Marzec 2009, 09:01:51 »
Przy wymianie żarówki oświetlającej pokrętła od wentylacji, mechanik coś poknocił, że nie działało pokrętło od zmiany pozycji nawiewu (szyba, dół, itd) i wiało tylko na szybę. Poza tym pokrętło od ustaw. temp. za bardzo się kręciło w lewo a za mało w prawo. Niby coś naprawili, ale za parę dni to samo. Podejrzewam, że pokrętła się źle wpasowały w część która steruje nawiewem i chcę zrobić to sam.

-Jak zdjąć część kokpitu która jest na środku (tam gdzie radio, pokrętła)? Są jakieś ukryte śrubki?
- Czy ustawienie tego może być problematyczne, że mech sobie nie poradził, czy po prostu miał to standardowo w d...?
- Jak dociskałem ręką kokpit przy pokrętłach, went się dało przestawić (ale i tak było źle), ale za to włączyło mi się samo ogrzewanie tylnej szyby. Czy po zdjęciu kokpitu może być jakiś problem z elektryką (przycisk od a/c; wentylacja).

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 22:04:36 przez Brt »

Pol246

• Gość
Sterowanie wentylacją
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Marzec 2009, 10:46:52 »
Być może nie musisz zdejmować panela środkowego. Odkręć częśc z pułką pod kierownicą przykreconą na 3 śruby i będziesz mógł zobaczyć czy linki są prawidłowo zamocowane i coś niecoś zobaczyć.

RADTUS

• Gość
Sterowanie wentylacją
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Marzec 2009, 15:20:19 »
dodam, że źle założyć można tylko jedną :)

Oczka na końcu linek maja różną średnicę - stosowną do kołków. Więc większe oczko jeszcze uda się zapąć na mniejszy kołek ale w druga stronę ... hmmm :)

klodek

• Gość
Sterowanie wentylacją
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Marzec 2009, 22:15:03 »
Demontaż panelu środkowego opisany jest tu http://forum.hyundaifanklub.pl/viewtopic.php?t=776