Autor Wątek: [Getz] [Getz] CB  (Przeczytany 15491 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andy

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Kwiecień 2013, 12:21:38 »
Cytat: "robaszek127"
Jeśli masz krótką antenę to spokojnie starcza lafayette ares. Ale jak montujesz długi bat to lepiej już kupić radyjko z RF-gain bo wtedy masz możliwość skrócenia zasięgu i szumów.
Z małych radyjek dobre są jeszcze Yosan. Jak masz kaskę kup yosana 120 a model 110 to coś jak ares.
Kabel ja poprowadziłem od dachu  słupkiem gdzie są pasy a potem po po podłodze i pod radio.

Jeśli chodzi o antenę to mysle nad  Hustlerem IC-100, więc metrówka. Yosan 120 250 zł., więc wcale nie drogo. Wymiary ma podobne, mogłby pasować. Trochę trzeba będzie poczytać o radyjku.

Online robaszek127

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Kwiecień 2013, 13:10:28 »
Akurat sam patrzyłem po forach o tych małych radyjkach i wszędzie pisali, że yosan 120 ma b.dobre filtry. Firma yosan jak lafayette, wybór większy pod względem wyglądu.
Testowałem starego hustlera i bez nawet ustawiania dość nieźle chodził. Choć to najtańsza antena zwykłemu człowiekowi starcza. Ale mnie wkurzał magnes i chowanie anteny. Kupiłem więc sirio triflex używane a potem zmieniłem na większą sirio t3-25 i tak już zostanie.

Offline Andy

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #17 dnia: 09 Maj 2013, 08:14:46 »
Akurat sam patrzyłem po forach o tych małych radyjkach i wszędzie pisali, że yosan 120 ma b.dobre filtry. Firma yosan jak lafayette, wybór większy pod względem wyglądu.
Testowałem starego hustlera i bez nawet ustawiania dość nieźle chodził. Choć to najtańsza antena zwykłemu człowiekowi starcza. Ale mnie wkurzał magnes i chowanie anteny. Kupiłem więc sirio triflex używane a potem zmieniłem na większą sirio t3-25 i tak już zostanie.

Triflex mnie zaciekawił. Zamontowałeś go rozumiem w miejscu oryginalnej anteny samochodwej? Jak to wyglądało z przodu auta? Nie było problemu z uszczelnieniem?

Kurako

• Gość
[Getz] CB
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Maj 2013, 09:37:01 »
ja osobiscie polecam zestaw sirio ml145 do tego radyjko midland alan 109

Online robaszek127

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #19 dnia: 09 Maj 2013, 13:18:56 »
W getzie raczej triflex odpada bo nie da się go dać w miejsce anteny a tylko na tyle dachu a wtedy lepiej kupić tańszego tajfuna lub t3-25 jak ja mam. Na przód pasowała by idealnie antenka prezident vermont ale ona nie ma opcji fm.
Triflexa miałem zamontowanego w tico i leonie. Fajna cichociemna antenka mimo krótkiego batu dość dobry zasięg dla zwykłego człowieka.

Offline Andy

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Maj 2013, 09:10:01 »
W getzie raczej triflex odpada bo nie da się go dać w miejsce anteny a tylko na tyle dachu a wtedy lepiej kupić tańszego tajfuna lub t3-25 jak ja mam. Na przód pasowała by idealnie antenka prezident vermont ale ona nie ma opcji fm.
Triflexa miałem zamontowanego w tico i leonie. Fajna cichociemna antenka mimo krótkiego batu dość dobry zasięg dla zwykłego człowieka.

Można też triflexa zamontować i z przodu, ale dużo zależy tu od wyprofilowania dachu a właściwie jego pochylenia w tym miejscu. Tego sirio t3-25 gdzie masz zamontowanego? Może mógłbyś jakąs fotkę wrzucić jak Getzik z nią wygląda? :)

[ Dodano: 2013-05-10, 09:12 ]
Cytat: "Kurako"
ja osobiscie polecam zestaw sirio ml145 do tego radyjko midland alan 109

Chyba powoli zaczynam się skłaniać ku antenie zamontowanej na stałe  - zwłaszcza, że czasami za cuglami siedzi moja piękna połówka :)

Online robaszek127

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Maj 2013, 21:52:25 »
Ja zaraz zamontowałem na stałe antenę bo wkurzało mnie chowanie tej na magnesie. Wcześniej triflex fajnie chodził choć lubią się psuć w nich anteny bo urywa się od drgań drucik. Dlatego triflexa sprzedałem choć byl dobry a kupiłem okazyjnie tą t3. Pisali, że świszczy ale u mnie w getzie nic nie szumi a ma ta zaletę że można ją pochylać jak się chce. Zdjęcia nie mam akurat ale mam ją zamontowaną tak ze 20cm od końca dachu. Nie tak źle wygląda a jako antymisiek wystarcza aż nadto.
Jak coś wkleję zdjęcie jak zrobię.

slaczek88

• Gość
[Getz] CB
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Lipiec 2014, 20:37:51 »
Radio GAMMA I AM Wymiary 130x34x137
Antena Yosan Missouri Wysokość anteny: 72cm

Całość zestawu niedroga i przedewszystkim niewielka, ale ciężko dobrze ustawić. Po dobrym ustawieniu jest czysto i około 5 km zasięgu (jak na miasto to wystarcza info o korkach). Wygląd też spoko tylko z montażem trochu się umęczylem.

Offline kosmos2011

• Giełda
[Getz] CB
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Lipiec 2014, 21:04:56 »