Forum > Lantra
Nie odpala silnik lub przerywa... Lantra '92
szk3:
niestety nie posiadam żadnego miernika... :-/ może uda mi się skołować od kogoś...
pakson:
Nie chce kręcić bo akumulator nie daje rady...
alternator, dokładnie regulator napięcia cześć kosztuje ok. 150 pln jeśli dasz rade sam wykręcić alternator to wymienisz sobie sam:) bo za robotę to różnie krzyczą... ale za samo wyjęcie chcą od 60 w gore...;/ ja miałem ten przypadek na trasie miedzy Katowicami a Częstochową i niestety za wymianę tego badziewia słono zapłaciłem(sama robota 200pln;/ ) ale jak mus to mus...
Grzesik1:
No to do Strykowa do hipermarketu jakiegoś i będziesz miał, obawiam sie, że bez tego Ci nie pomożemy. Ten pomiar jest bardzo istotny.
szk3:
dzisiaj ojciec przyjechał do mnie i zostawił mi swój samochód, a Lantrą pojechał i wstawiona jest na warsztacie... jutro będą rozbierać i sprawdzać. Po drodze zgasł ojcu dwa razy, przerywał, jak zgasił światła było lepiej. Jak dojechał akumulator był prawie wyczerpany i już został podłączony do ładowania, także jutro się za Lantre biorą.
Grzesik1:
Ładowanie sprawdź, jeśli aku się podczas jazdy rozładował to przyczyna się znalazła. Teraz tylko potwierdz to miernikiem i bedziem pewni diagnozy.
Nawigacja
[#] Następna strona