Autor Wątek: [Accent MC] Termometr w komputerze pokładowym.  (Przeczytany 4420 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rav692

• Gość
[Accent MC] Termometr w komputerze pokładowym.
« dnia: 03 Lipiec 2012, 14:05:34 »
Ma pytanie do użytkowników Accenta MC. W instrukcji wyczytałem, że komputer pokładowy powinien pokazywać temperaturę na zewnątrz auta. Natomiast u mnie pokazuje tylko przebieg chwilowy, średnie zużycie benzyny i dystans do pokonania na pozostałym paliwie. Czy jest normalna sytuacja ( może czujnik temperatury jest opcją), czy jest to problem do serwisu?

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Lipiec 2012, 22:02:46 »
Witaj. Podstawowe pytanie: co widzisz na wyświetlaczu poza przebiegiem gdy silnik jest wyłączony :?: U mnie na ten przykład cały czas jest wyświetlana temp. zewnętrzna... Podczas jazdy mogę przełączyć pomiędzy 4 ustawieniami: średnie spalanie, dystans pozostały do pokonania na paliwie, licznik "chwilowy" i właśnie temperatura zewnętrzna...

rav692

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 09 Lipiec 2012, 11:55:16 »
Gdy silnik jest wyłączony na wyświetlaczu jest pokazany licznik "chwilowy", a podczas jazdy mogę przełączyć pomiędzy 3 ustawieniami: licznik "chwilowy, średnie spalanie i dystans pozostały do przejechania na paliwie. Ale co ciekawe, gdy odepnę klemę akumulatora i ponownie ją podłącze, to po przekręceniu kluczyka najpierw na wyświetlaczu pojawia się symbol stopni Celsjusza "°C", a po chwili gaśnie i mam do wyboru tylko w/w ustawienia bez temperatury.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 09 Lipiec 2012, 12:27:29 »
Może czujnik temperatury zew. jest uszkodzony albo kabelek...

Cytat: "rav692"
Gdy silnik jest wyłączony na wyświetlaczu jest pokazany licznik "chwilowy"

U mnie gdy silnik jest wyłączony poza temperaturą komputer pokazuje licznik całkowitego przebiegu auta...