Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Podgrzewane siedzenia

(1/7) > >>

icepol:
Witam

Po wciśnięciu guzka zapala się kontrolka ale tak naprawdę to w tyłek wcale nie jest ciepło.
Czy jest jakiś czujnik dostosowujący temperaturę fotela do temperatury panującej w kabinie? No i jak sprawdzić czy to co podgrzewa siedzenie jest sprawne i czy da się to wymienić?

pozdrawiam

ed. dodanie opisu do tematu. tekla

jaclwapl:
na 100% nie jest ciepło? może nie czujesz... zanim ciepło przebije się przez ubranie to trzeba wysiadać:) U mnie rozgrzewa się tak z 3-5 min jak jadę. Zrób prosty test. Włącz podgrzewanie w zimnym samochodzie i dotknij (przyciśnij ręką dość mocno) siedzenia... powinno być czuć różnicę. oczywiście nie włączaj ogrzewania kabiny.
Pod siedzeniem jest kostka od podgrzewania.. może się wypięła albo coś... podgrzewanie to bardzo prosty mechanizm więc łatwo będzie zdiagnozować usterkę.

zkit:
Aby sprawdzić siedzenia czy grzeją trzeba najpierw na nie usiąść, gdy nie ma obciążenia to nie grzeją. Można też sprawdzić kostki od włączania siedzeń. Lekko je trzeba podważyć i zobaczyć czy która się nie wypięła. Ja tak miałem. Po podpięciu kostki wszystko działa do dziś.

icepol:
siedzenia zimne nawet gdy siedzę a kostki wyglądają na nie naruszone. Jak już ruszać to które bo są tam jakieś w zółtym pancerzu i w czarnym i jakieś 2 drobne izolowane taśmą izolacyjna

kosmos2011:
Sprawdż najpierw bezpiecznik nr 6 15A.Czy działa podświetlenie włączników ?

Masa

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej