Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[ix35] 2.0 165 KM i montaż LPG

<< < (5/10) > >>

focusdg:
25stC to chyba sporo za nisko?

kamilkarl:
Niekoniecznie, przeciez latem gdy na dworzu mamy okolo 25 stopni gaz potrafi zalaczyc sie po wyjechaniu za brame lub po krótkiej kilkuset metrowej drodze silnik wtedy osiaga max 40 stopni. Oczywiscie kazdy gazownik ustawia inaczej moment w ktorym ma sie wlaczyc, a glownym kryterium jest ogrzanie parownika do temp w ktorej bedzie mogl podawac gaz bez. Temp 30 st.C° wydaje mi sie wystarczajaca.
Ale bardziej nie pokoi mnie to szarpanie u mnie bardzo ciezko wyczuc moment przelaczenia, chociaz jeżdżę ta sama trasa i jestem w stanie to podswiadomie wyczuć szczegolnie gdy przyspieszam czuje brak mocy na ulamek sekundy, po czym wraca do normy. Ale zadnego szarpania nie zauwazylem

kosmos2011:
Focusdg uzupełnij profil (jest na górnej belce forum) o typ silnika i model auta post#31 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2752&start=30

focusdg:
Czyli muszę podjechać do gazownika. Może ktoś ma jeszcze doświdczenia z tym silnikiem?

Robik:
Witam
Mam instalacje w moim IX35 BRC i od 4 lat absolutnie najmniejszych klopotow z szarpaniem podczas przelaczania na lpg. Pamietam taki problem wystepowal w moim poprzednin Volvo i tam problemem byla zbyt niska temperatura przelaczania. Mozesz to sprawdzic  uruchom silnik kliknij w przycisk przelaczania lpg/benzyna przelaczy sie na benzyne  zrob nieco dluzszy odcinek czyli rozgrzej silnik powyzej temp przelaczania z automatu potem przelacz recznie na lpg i jak szarpnie to oznacza ze temp przelaczania nie ma zwiazku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej