Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

[ix35] 2.0 165 KM i montaż LPG

<< < (4/10) > >>

tigg:
Witam
czy już ktoś regulował zawory w swoim IX35 2,0 z instalacj lpg, albo już interesowaliście się  może tym tematem?
Ja słyszałem dwie wersje od mechaników: wielki problem...prawie niemożliwe, a  drugi powiedział , że możliwe , ale dość drogie.

Karol:
Witam czy ktoś może mi powiedzieć w jakim Aso w województwie łódzkim można się dogadać w sprawie założenia instalacji LPG

fenix35:
Witam  wszystkich na forun jako nowy wlasciciel używki ix35 2.0 pb  z 2011r .Koledzy prawie 60 kkm przejechane i od razu chce założyć gaz . Dostalem dwie propozycje z dwóch roznych warsztatów
komponenty:
Sterownik: STAG Q-BOX
Reduktor MAGIC III
Wtryskiwacze: 4x Hana 2000   cena 3200  oraz
STAG 4 Qnext Plus w wersji PREMIUM
Reduktor AC R01 czerwony do 250 kM
 Listwa AC W01 BFC   cena 2800  

w sumie to nie cena a  zestaw grają role i  mądry mechanior co to ogarnie ale jak Waszym zdaniem to wyglada  i który zestawa lepiej podchodzi do tego autka pozdrawiam :lol:

focusdg:
Jaka powinna być ustawiona temperatura przełączania z benzyny na gaz? Czy szarpanie przy przełączaniu z benzyny na gaz przy temp. -8stC to norma czy też jest coś nie tak w instalacji. Instalacja BRC, przejechane około 5 tys.

kamilkarl:
Przełączanie powinno odbyc sie gdy silnik osiagnie jakos 25-35 st.C°. Odnosnie szarpania jezeli trwa sekunde dwie w momencie automatycznego przelaczenia na.gaz po zimnym rozruchu chyba nie jest dobra oznaką, takie rzeczy moga miec miejsce przy mikserze w gaznikowym silniku z lat 90 a nie w prawie ze nowym aucie, podjechalbym do.gazownika i spytal o rade.
Niech ktos jeszcze sie wypowie poniewaz sa to moje przypuszczenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej