Forum > Lantra
[Lantra J2] Bieguny poduszki airbag. Jak podłączyć z powrote
mcdrive:
Witam wymieniłem poduszke w kierownicy ale wtyczka jest urwana , czy jak sobie jaką s dorobie to sa wazne bieguny tych 2 kabelków? ja mysle ze nie bo to tylko prąd do odpalenia poduszki, ale moze sie myle
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-02-21, 21:02 ]
Tagowanie tematu.
Złośnik:
Nie tylko to nie jest napięcie detonacyjne tylko napięcie zasilające wyzwalacz. Pomyślmy logicznie - w autach stosowane są źródła napięcia stałego - a tu jest ważna polaryzacja - to nie żarówka. Najlepiej sprawdzić na innej taśmie lub wymienić cały kabel i zastosować właściwą wtyczkę.
mcdrive:
a wyzwalacz nie jest gdzies indziej? kasował ktos sobie inspekcje? znalazłem cos takiego tylko ze bez dodatkowych informacji nic z tym nie zrobie
Hants:
Zanim zaczniesz się z tym bawić - odepnij akumulator. Coś mi się obiło o uszy o niekasowalnych checkach w tych rejonach.
mcdrive:
już przecież pali mi sie airbag, podobno po wyciagnięciu bezpiecznika pali sie kontrolka airbaga i trzeba jechac kasować, po wystrzeleniu poduszki trzeba jechac kasowac, wiec jak odłacze akumulator tez sie bedzie palić poduszka, a wiec nawet nieda sie kupic komputera poduszek bez błedu tak ?
[ Dodano: 2013-02-22, 17:52 ]
KUPIŁEM JUZ NOWA TASME AIRBAG, TERAZ PYTANIE, CO ZROBIC ABY SKASOWAC BŁĄD AIRBAGA I ZROBIC TO NAJLEPIEJ SAMEMU, LUB JAK NAJTANIEJ ?
GDZIEŚ CZYTAŁEM ŻE W HYUNDAI'U NAWET PRZY PALĄCEJ SIĘ KONTROLCE PODUSZKA W CHWILI ZDERZENIA WYSTRZELI, CZY TO PRAWDA ? I NIE KASOWAĆ BŁEDU BO ITAK MAM TERAZ ŻARÓWECZKE WYCIĄGNIETĄ ?.
Nawigacja
[#] Następna strona