Forum > Tucson JM
Filtr paliwa 2.0CRDI
Tucsonowsky:
Szło by się wadzić, mechanik u którego byłem mówi, że historia zna rózne nieciekawe przypadki z niezalanym filtrem paliwa...a pompka pociągnie aż taką ilość oleju by zalać cały filtr, nic się nie zapowietrzy?
Łoj lepiej oddam tą przyjemność do fachowca;)
Nuna:
--- Cytat: "Tucsonowsky" ---..a pompka pociągnie aż taką ilość oleju by zalać cały filtr, nic się nie zapowietrzy?
--- Koniec cytatu ---
Po założeniu nowego filtra po prostu przekręcasz kluczyk w pozycję "on", czyli tę przed włączeniem rozrusznika i elektryczna pompka już pracuje napełniając układ paliwem. Trwa to dosłownie moment. Twój mechanik miał zapewne na myśli samochody niewyposażone w taką pompkę umieszczoną w zbiorniku paliwa.
Tucsonowsky:
No dobra, bo funkcja szukaj nie pomaga.
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc w doborze filtra, szukam oryginału Hyundai
Znalazłem sklep oferujący oryginał, ale w opisie jest, ze do Tucsona 4WD, zastanawiam się czy do 2WD będzie pasował nr katalogowy to: 31922-2E900
Link: filtr paliwa hyundai
[ Dodano: 2014-11-02, 12:11 ]
bobek310:
Wymieniłem dzisiaj własnoręcznie filtr paliwa - dla średnio inteligentnego szympansa do ogarnięcia. Nie da się nic pomylić. Niedużo pracy, a wiele satysfakcji. Bez żadnego zalewania filtra paliwem - jedynie trochę więcej pokręcił niż normalnie.
Tucsonowsky - to ten filtr.
leon35:
Jak wymienić filtr pokazuje Dimitr
//www.youtube.com/watch?v=4UB6AAEMLZ0
Nawigacja
[#] Następna strona