Forum > Tucson JM

Filtr paliwa 2.0CRDI

<< < (3/4) > >>

Tucsonowsky:
Szło by się wadzić, mechanik u którego byłem mówi, że historia zna rózne nieciekawe przypadki z niezalanym filtrem paliwa...a pompka pociągnie aż taką ilość oleju by zalać cały filtr, nic się nie zapowietrzy?
Łoj lepiej oddam tą przyjemność do fachowca;)

Nuna:

--- Cytat: "Tucsonowsky" ---..a pompka pociągnie aż taką ilość oleju by zalać cały filtr, nic się nie zapowietrzy?
--- Koniec cytatu ---

Po założeniu nowego filtra po prostu przekręcasz kluczyk w pozycję "on", czyli tę przed włączeniem rozrusznika i elektryczna pompka już pracuje napełniając układ paliwem. Trwa to dosłownie moment. Twój mechanik miał zapewne na myśli samochody  niewyposażone w taką pompkę umieszczoną w zbiorniku paliwa.

Tucsonowsky:
No dobra, bo funkcja szukaj nie pomaga.
Czy jest mi ktoś w stanie pomóc w doborze filtra, szukam oryginału Hyundai

Znalazłem sklep oferujący oryginał, ale w opisie jest, ze do Tucsona 4WD, zastanawiam się czy do 2WD będzie pasował nr katalogowy to: 31922-2E900

Link: filtr paliwa hyundai

[ Dodano: 2014-11-02, 12:11 ]

bobek310:
Wymieniłem dzisiaj własnoręcznie filtr paliwa - dla średnio inteligentnego szympansa do ogarnięcia. Nie da się nic pomylić. Niedużo pracy, a wiele satysfakcji. Bez żadnego zalewania filtra paliwem - jedynie trochę więcej pokręcił niż normalnie.

Tucsonowsky - to ten filtr.

leon35:
Jak wymienić filtr pokazuje Dimitr
//www.youtube.com/watch?v=4UB6AAEMLZ0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej