Forum > Matrix / ix20

[ix20] Zawieszenie

<< < (12/16) > >>

ph71:

--- Cytat: "jack55" ---Dołożyli by chociaż 6 biegowy automat taki jak jest dostępny w i30 do benzyny 1.6 ;-)
--- Koniec cytatu ---

Miałem okazję takim pojeździć, ok. godziny w zróźnicowanych warunkach. Spalił średnio mniej niż mój ix20 w manualu, tj. max 7,5 litrów po drogach typu S i A w okolicach 140km/h, a na spokojnie poza nimi to ok. 7,0 litrów wg komputera. Już chciałem się zamienić...    :mrgreen:

Zawieszeniowo też oczywiście inna bajka. Co wielowahacz to wielowahacz   :-D

kri$:
Jestem po przeglądzie 3 letnim, serwis stwierdził zepsute amortyzatory tył, TL - 28% TP - 54%, zalecane w okolicy 70%.
Na gwarancji niestety nie wymienią, doradzili przesłać pismo do Hyundai Polska.

jack55:
kri$ nie robi Ciebie ten serwis przypadkiem w balona, przecież po  przeglądzie rejestracyjnym  było wszystko u Ciebie ok. ;-)
Nawet sobie pomyślałem nareszcie jakiś zadowolony użytkownik z zawieszenia :-/
Ta pięcioletnia gwarancja to następna ściema :-(

kri$:

--- Cytat: "jack55" ---kri$ nie robi Ciebie ten serwis przypadkiem w balona, przecież po  przeglądzie rejestracyjnym  było wszystko u Ciebie ok. ;-)
Nawet sobie pomyślałem nareszcie jakiś zadowolony użytkownik z zawieszenia :-/
Ta pięcioletnia gwarancja to następna ściema :-(
--- Koniec cytatu ---

Serwis powiedział, że mają lepsze urządzenia :). W gwarancji jest napisane co to jest 5 letnia gwarancja. Więc żadna ściema, amortyzatory mają 2 lata. Piszę do Hyundaia o naprawę w ramach gwarancji,  zobaczymy co odpiszą. Serwis doradził co napisać.

irekmiecz:
Mój pogląd na temat zawieszenia w Hyundai-u ix20 do dziś (z przebiegiem trochę ponad 31tyś.km) się nie zmienił.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?p=31498&highlight=#31498
Więc chyba można mnie uznać za zadowolonego z zawieszenia.
Jestem też bardzo zadowolony z hultaja jako całości.  ;-)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej