Forum > Matrix / ix20
[ix20] Zawieszenie
jack55:
Tylko co ma piernik do wiatraka,przecież
jest to oczywista oczywistość :-/
Mnie zastanawia zupełnie coś innego.Z tego co wyczytałem w necie ix20 ma przejść delikatny FL , mają dołożyć ledy z przodu i wstawić inne audio podobnie jak miało to miejsce w odświeżonej Kia Venga ,o zawieszeniu nikt nic nie wspomina.Czy do takich zmian potrzebne są testy u Skandynawów, no chyba, że chodzi o ogrzewanie ;-)
kri$:
Ix20 ma się pojawić dopiero we wrześniu, więc nie wykluczone że będą zmiany w zawieszeniu. Pewne że ma być lepiej wyciszone oraz lepsze tłumienie zawieszenia.
Mają być poprawione silniki, aby spełniały nowe normy. Nowy benzynowy 1.4 Kappa i 1.4 1.6 CRDI. I niespodzianka 3 cylindrowy 1.0 benzynowy o mocy 120PS. Pewnie dlatego, aby poprawić statystyki ekologiczne.
Inne plotki
Jeśli chodzi o silniki, ix20 będzie używać nowego z i20. Silnik benzynowy 1.2-litra z 84 KM i 1.4-litra 100 KM. Nowe CRDi 1.1 litra i mocy 75 KM i 89 KM, 1.4-litrowym CRDI.
ph71:
--- Cytat: "kri$" --- I niespodzianka 3 cylindrowy 1.0 benzynowy o mocy 120PS. .
--- Koniec cytatu ---
Chęć wprowadzenia silników doładowanych przez Hyundai'a, w tym do przyszłego ix20 nie jest niespodzianką. To że zaoferują także nowe bez doładowania cieszy, bo temu autu się to zwyczajnie należy, jako najmniej ekonomicznemu z całej rodziny.
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3437
Jeśli do tego poprawią zawieszenie i mocowanie podszybia a drążkowi zmiany biegów pozwolą chodzić z większym oporem to będzie skok naprzód.
Do pełni szczęścia zabraknie tylko opcjonalnego automatu o 6 biegach :-)
jack55:
--- Cytat: "kri$" ---Ix20 ma się pojawić dopiero we wrześniu, więc nie wykluczone że będą zmiany w zawieszeniu. Pewne że ma być lepiej wyciszone oraz lepsze tłumienie zawieszenia.
Mają być poprawione silniki, aby spełniały nowe normy. Nowy benzynowy 1.4 Kappa i 1.4 1.6 CRDI. I niespodzianka 3 cylindrowy 1.0 benzynowy o mocy 120PS. Pewnie dlatego, aby poprawić statystyki ekologiczne.
Inne plotki
Jeśli chodzi o silniki, ix20 będzie używać nowego z i20. Silnik benzynowy 1.2-litra z 84 KM i 1.4-litra 100 KM. Nowe CRDi 1.1 litra i mocy 75 KM i 89 KM, 1.4-litrowym CRDI.
--- Koniec cytatu ---
Na stronach anglojęzycznych piszą ,że z benzyniaków w dalszym ciągu dostępne będą tylko stare 1.4 i 1.6 z poprawionym spalaniem na niższe;-)
http://blog.vehiclejar.com/spy-photos-hyundai-ix20-facelift/
Pewnie za jakieś dwa lata w nowej generacji ix20 pojawią się nowe silniki benzynowe na razie drobne zmiany kosmetyczne przeszła Kia Venga i z Hyundaiem z pewnością będzie podobnie ,także na fajerwerki o których piszesz czy modyfikacje zawieszenia nie ma niestety co liczyć :-(
Dołożyli by chociaż 6 biegowy automat taki jak jest dostępny w i30 do benzyny 1.6 ;-)
kri$:
Dziś byłem na przeglądzie rejestracyjnym, tak to już 3 lata, przyjrzałem się danym z amortyzatorów i miałem z przodu 83-85%, tył 63-65%. Serwisant powiedział że samochodu w stanie idealnym. Przedłużenie 2 lata.
[ Dodano: 2015-02-05, 13:48 ]
--- Cytat: "ph71" ---
--- Cytat: "kri$" --- I niespodzianka 3 cylindrowy 1.0 benzynowy o mocy 120PS. .
--- Koniec cytatu ---
http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3437
Jeśli do tego poprawią zawieszenie i mocowanie podszybia a drążkowi zmiany biegów pozwolą chodzić z większym oporem to będzie skok naprzód.
Do pełni szczęścia zabraknie tylko opcjonalnego automatu o 6 biegach :-)
--- Koniec cytatu ---
Akurat drążek biegów chodzi wg mnie idealnie. W sx4 i hondzie civic były problemy między 1-2 biegiem, w hondzie wyskakiwał i serwis nie potrafił tego wyregulować, bali się w ogóle ruszać linki które tam były :). W ix20 jest idealnie, z wyczuwalnym skokiem.
Nawigacja
[#] Następna strona