Forum > Getz
[Getz TB] Stuki z tylnego kola
kris166:
............
marrgoss:
U mnie korozję widać na sprężynach i tylnej belce. Koreance jednak mają jeszcze kiepską technologię zabezpieczeń antykorozyjnych. Mój Gacek był już kilka razy u blacharza, ma już wymieniony błotnik bo poprzedzeni zżarła rdza, spawany i szpachlowany dach bo korozja wdarła się w okolice anteny, że mało nie wpadła ona do środka. Progi lecą, belka silnika to w ogóle porażka. Jednak Gacek przypadł do gustu żonie i jest z niego mega zadowolona. Ja taczam się Renault Espace, co prawda dwa lata młodszy od Getza ale rdzy nie uświadczysz nigdzie ani grama.
Wracając do meritum sprawy - czy te stuki są niebezpiecznie w sensie, że coś w drodze może paść i samochód zostanie unieruchomiony? One nie za bardzo przeszkadzają żonie, a pogoda - przynajmniej u nas - kompletnie nie nastraja do grzebaniny przy aucie.
kris166:
Amortyzator nie unieruchomi auta, sprężyna nie unieruchomi auta. W hamulcach raczej nie ma co pukać. Ewentualnie można na parkingu poszarpać oburącz za koło lewe i prawe. Ale nawet jakby łożysko miało luz to by huczało, a nie stukało. Jakby były to tuleje na belce to też nie wyrwie się nic. To oczywiście tylko przypuszczenia bazując na typowych przypadkach. Jeżeli bardzo się obawiasz to możesz podjechać na stację kontroli pojazdów i powinni Ci za jakieś 20zł sprawdzić tył na szarpakach i obejrzeć z kanału.
robaszek127:
Najczęściej stukają amortyzatory lub przez wybite górne gumy od ich mocowań. Co do blachy to chyba teraz normalny temat w różnych markach bo blacha pewnie robiona w Chinach jak dawniej w maluchach elegantach.
A getzie co widzę, mimo ocynku robi się purchel pod lakierem z jakby wodą a ocynk robi się czarny i potem wychodzi rdza. Więc blacha nie rdzewieje od uszkodzenia a tak po prostu.
Cóż mamy ere ekologii. Lakiery bez ołowiu miękkie że latem szmatką się rysuje a synonim bezawaryjności mercedes już także już potrafi ulegać biodegradacji.
kris166:
Szczerze mówiąc jak opisałeś stan blacharski swojego to aż nie dowierzałem jak czytałem. U mnie fabryczny lakier na całym aucie, progi jak salonu, podłoga salon, zawieszenie czarne, bez nalotu rdzy. Ani jednego purchelka gdziekolwiek, błotniki, ranty tył - salon. A diesel i przebieg ori 252tys.
Sporo zależy od egzemplarza, ja ze swojej str bym perforację Hyundai'a ocenił pozytywnie.
Nawigacja
[#] Następna strona