Forum > Accent

Montaz głośników 16,5 cm

(1/4) > >>

bombel:
Witam

Chciałbym zamontować głośniki 16,5cm w przednich drzwiach accenta z 1999r. (1 wydanie 5D)
Standardowo tam były 10cm ale po dokupieniu plastikowych dystansów założyłem głośniki 13cm.

Ponieważ tak naprawdę te 13-ki kiepsko grają chciałbym założyć 16,5cm ale nie wiem czy da rade to zrobić bez przerabiania tapicerki.

To ze w drzwiach trzeba będzie cos wyciąć, podpiłować - mi nie przeszkadza ale nie chciałbym specjalnie niszczyć boczków.

Może ktoś już przerabiał ten temat i podzieli się doświadczeniem.

I jeszcze jedno pytanie ?
Czy ktoś przeciągał w w/w akcencie przewody głośnikowe przez wtyczki-kostki te w słupkach, z których wychodzą gumowe osłony do drzwi ? - jeśli tak prosiłbym o informacje czy ciężko to zrobić samemu ?

bombel:
kurcze nikt nie montował głośników 16,5 cm w accencie 1996-1996r ???

IgoReCzeK:
Witam. No mnie jakoś nic nie zmobilizowało przez 8 lat użytkowania Accenta, by podjąć takie kroki. Myślę, że powinieneś cyknąć niezbyt dużą fotkę boczku drzwi i wrzucić do tematu, bo z tego co zauważyłem kiedyś, to występowały minimum 2 wersje boczków z różnymi układami maskownic do głośników. Albo zobaczyć w fotkach ukrytych w moim opisie poniżej Accent GLS i dać znać, czy masz takie same boczki jak miał mój Accencik, czy może inne? Pozdrawiam Igor.

bombel:
boczki mam troche inne ale mysle ze sam sposob mocowania glosnikow. miejsce itp jest jednakowe

ja mam takie boczki

http://photos02.otomoto.pl/photos/original/C5/50/07/C5500781_4.jpg

e-gen:
ładne boczki <lol2>

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej