Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Wypadanie zapłonu 2.7 V6

<< < (5/11) > >>

cząstek:
witam mam dokładnie to samo, regulator przepuszcza, może ktoś wie gdzie można go dostać i za ile?

kosmos2011:
35301-37100

http://www.fox.rzeszow.pl/REGULATOR-

Część używana wraz z listwą wtryskową

Lukas6751:

--- Cytat: "cząstek" ---witam mam dokładnie to samo, regulator przepuszcza, może ktoś wie gdzie można go dostać i za ile?
--- Koniec cytatu ---

Mechanik kupił nowy w cenie 270zł, hurtownia w Gliwicach. Jeżeli będzie trzeba mogę konkretnie zapytać gdzie. Jeżeli masz dokładnie to samo, to jak do tego doszedłeś i co wymieniłeś już po drodze?

cząstek:
zoriętowałem się całkiem przypadkiem bo popękał ten przewodzik co do kolektora ssącego dochodzi i zaczeło kapać, zamówiłem nowy w serwisie cena 248 zł, wg. kompa - wypadanie zapłonu a wymieniłem : świece, przewody, cewki.

Lukas6751:
Oficjalnie mogę zakończyć temat- problem rozwiązany!!! Okazało się, że winowajcą był regulator ciśnienia paliwa. Konkludując; regulator nie zawracał części niespalonego paliwa z powrotem do baku, tylko przepuszczał paliwo. Niespalone paliwo przeciekało do kolektora ssącego. Tam też wraz z powietrzem dostawało się na cylindry zalewając najbliższy sobie 6 cylinder. Objawy:
- nierówna praca na biegu jałowym
- odpalanie po 5- 10 sekundach kręcenia
Dalej:
- wypadający zapłon na szóstym cylindrze - mułowaty silnik i spalanie rzędu 20l/ 100km
Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie pomocne sugestie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej