Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] CB-radio
Indian:
To i ja się podepnę pod temat: mam kilka pytań
- czy silnik 2,0crdi bardzo sieje? proszę o odpowiedzi ze wskazaniem na używany model radia CB, model anteny i sposób montażu anteny/zasilania radia CB;
- jak głęboka jest wnęka pod radioodtwarzaczem? Planuję właśnie tam umieścić jakieś CB bez zbytniej dewastacji kokpitu i chciałbym wiedzieć co tam można zmieścić. Ewentualne uwagi jak zdemontować fabryczną wnękę mile widziane.
- W jakiej odległości od tylnej (przedniej) krawędzi dachu można wiercić otwór (przy istniejącym elektrycznym szyberdachu niestety...)? Planuję montaż "na stałe" jakiejś solidniejszej anteny i zanim rozbebeszę podsufitkę chciałbym wiedzieć czy w ogóle ma to sens.
Pozdrawiam
JKowalski:
--- Cytat: "Indian" ---To i ja się podepnę pod temat: mam kilka pytań
- czy silnik 2,0crdi bardzo sieje? proszę o odpowiedzi ze wskazaniem na używany model radia CB, model anteny i sposób montażu anteny/zasilania radia CB;
- jak głęboka jest wnęka pod radioodtwarzaczem? Planuję właśnie tam umieścić jakieś CB bez zbytniej dewastacji kokpitu i chciałbym wiedzieć co tam można zmieścić. Ewentualne uwagi jak zdemontować fabryczną wnękę mile widziane.
--- Koniec cytatu ---
Mam niedrogie CB Manta z anteną sunkera na magnesie. Nic nie sieje.
Wnęka ma 10 cm głębokości + 1cm ramki z panelu przedniego. Wiele tam nie wciśniesz bez demontażu.
Co więcej, jest dość niska, bo ma tylko około 3,5 cm.
Jeśli chodzi o demontaż to trzeba zdjąć cały panel przedni i wymontować kieszeń
Tu instrukcja jak zdjąć całą konsolę
http://www.sound-repair.com/index.php/hyundai-santa-fe-01-05-stereo-removal-instructions/
Z tyłu masz 4 wkręty trzymające wnękę.
Krzaku:
Witam. Miałem dużo czasu i zamontowałem swoje CB w miejscu pod radiem (tylną kieszeń troszkę obciąłem) przewody póściłem pod progami i tylną obudową i wyprowadziłem w górnym miejscu spryskiwaczy. Nigdzie nie ma prewodu i odgiór OK. A mam starego UNIDENA i antene Milanda . Trochę zabawy a efekt ..... Jeżeli chcesz prześlę fotki.
Indian:
Dziękuję za zainteresowanie i odpowiedzi. We wnęce pod radiem prawdopodobnie będzie Mtech Legend II -ma dokładnie 3,5 cm więc powinien się zmieścić. Jutro próba na zakłócenia, niestety Alan 42 na fabrycznym helikalu dość wyraźnie odbiera pracę wtryskiwaczy, immo i nie tylko i to niezależnie od zasilania (zapalniczka i akumulatorki). Krzaku - jak możesz to podeślij kilka fotek jestem ciekaw jak prezentuje się Twoje radio no i jak rozwiązałeś problem dodatkowego głośnika.
Pozdrawiam
Krzaku:
OK jutro zrobię i wstawię. Dodatkowy głośnik niepotrzebny, bardzo dobrze słychać. Najważniejsze, że przewody się nie walają po aucie.
Indian, wczoraj nie zdążyłem wstawić ale dziś to nadrabiam.
Czym nadrabiasz? Nic tu dalej nie ma. tekla
Mamproblem ze wstawieniem, więc zrobiłem to w trochę nietypowy sposób:
http://tablica.pl/oferta/cb-santa-CID5-ID2qtHW.html
Tam są fotki
Nawigacja
[#] Następna strona