Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Jakie spalanie w waszych Hultajach na gazie?

<< < (10/13) > >>

BLOONDYN:
CIEN - jeśli masz na trasie 7l to spoko... a jazda po mieście zależy od tego ile się jedzie, a ile się stoi. Do tego jeśli ktoś jeździ tzw. - dynamicznie... przepał musi być.
Moja Sonata po pierwszym litrarzowaniu na gazie - 10,3l/100 ;-) jazda jak zwykle przez całe Zabrze no i trochę po wiochach :-P

Cien:

--- Cytat: "BLOONDYN" ---CIEN - jeśli masz na trasie 7l to spoko...
--- Koniec cytatu ---

Ale te 7 to na emeryta równo jadąc 70-100 km/godz
ja włączyłem klimę na trasie to min. 2 litry (a moze wiecej) więcej :/

Kapsel:
Mój Tucson spala LPG średnio wg. komputera 10,5 litra, na mieście ok. 12 litrów. Zrobiłem nim dopiero 650 km głównie z klimatyzacją spalił 75 litrów gazu. I tak taniej niż jeździć na benzynie.

BLOONDYN:
Komputer w samochodzie pokazuje spalanie wg. BENZYNY jeśli jeździsz na gazie wtedy jest przekłamanie i nie należy patrzeć na wskazania komputera. Sterownik gazu nie przekazuje danych do komputera samochodowego, a ten nie przelicza śr. spalania gazu na śr. benzyny. Po prostu lejesz do pełna gazu przejeżdzasz 300 km i znów lejesz do pełna . Wtedy zobaczysz faktyczne spalanie :-P To że opłaca się na LPG to fakt :-D

ziolek:

--- Cytat: "Cien" ---
...
Ja pisze o LPG
--- Koniec cytatu ---

Ja też.

Nie będę się licytował bo wierzę że znajdziesz mi warunki w których spalanie mi podskoczy, a nie jest w mojej intencji licytowanie się o jakieś ułamki. :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej