Forum > Instalacja LPG, CNG, inne

Jakie spalanie w waszych Hultajach na gazie?

<< < (7/13) > >>

wasiu81:
No to mnie zalamałes... moja to smok , musze wymienic czujnik temperatury powietrza zasysanego, mozliwe ze tez ma to cos wspolnego z duzym spalaniem... choc PB w cyklu mieszanym idzie ok od 8-11l/100km.

ArturS:
A mój poniacz palił różnie - zależy jak mu śrubą podkręciłem ;-) Ciekawe było to, że kilka razy próbowałem nim jeździć po "emerycku" żeby zaoszczędzić, a ten mnie za każdym takim testem szokował spalaniem wyższym o dobry litr :shock: Jedyne co pozostało to cisnąć jak się da i wtedy było cacy ;-) Średnia spalania jak w podpisie (jeszcze nie uzupełniłem wszystkich notatek). Regulacja robiona "odręcznie" tak, aby miał jak najlepszą dynamikę (palił wówczas ciutkę więcej, ale przynajmniej nie bałem się o UPG). Oczywiście nie oznaczało to odkręcenia na maks, bo wówczas zalewało świece ;-) Przez te kilkadziesiąt tys. km nauczyłem się tego auta na pamięć.
A tak na marginesie to wychodzi, że to było absolutnie najtańsze w użytkowaniu auto jakie w życiu posiadałem - niecałe 25zł/100km wraz z wszelkimi wydatkami (ubezpieczenia, części, naprawy, akcesoria itd) to wręcz masakra na tle innych pojazdów. Poza tym to najmilej wspominane przeze mnie auto :mrgreen: No i proszę się nie sugerować podawanym przebiegiem- niby kupiony z przebiegiem licznikowym 166tys., ale poznałem jego pierwszego właściciela i przy jego sprzedaży było nabite ponad 250tys., a po drodze był jeszcze jeden właściciel (jeździł nim przez 5 lat w jakiejś małej firmie), więc z fusów wróżyć ile to miało nalatane :shock:

Cien:
u mnie ok 11 w mieście czasami jak duże korki ciut więcej.
W trasie bez korków w nocy równa jazda trasa koło 220 km 80-100 km/h - około 7 litrów :)

Złośnik:
U mnie w mieście około 11-12l, trasa ok.9 - 10l Robię na 30litrowym zbiorniku ponad 300km :)

ziolek:
U mnie mały silnik. Spalanie waha się 7,5 - 8,5 i to bez względu na to trasa czy miasto (???)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej