Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

[S-coupe] Podświetlanie przycisków

(1/8) > >>

Cendra:
Dziś rozebrałem deskę rozdzielczą, żeby zobaczyć czy podświetlana jest ikona (żaróweczka ze skalą) nad regulatorem podświetlenia zegarów, no i zobaczyłem, że jest tam żaróweczka, a na niej taka "czapka" niebieska po prostu ją zakrywa :roll: Tak powinno być :?: Po zdjęciu osłonki i tak się nie podświetla.
Ikonka nad otwieraniem bagażnika jest podświetlana, a ta nie ;/
Czasami też nie podświetla mi się obieg otwarty, nie raz załączy się jak zmieniam ustawienia nawiewu, ale nie zawsze.

Grzesik1:
ta czapeczka jest po to, zeby zmienić kolor podświtlenia oraz intensywność, a sprawdzałeś, czy sama żaróweczka jest sprawna?

mariusz:
wiec powiem ci tak jak nieswieci to jest przepalona ja mialem tak samo i cale podswietlenie scoupe zamienilem na niebieskie i jest si a co do regulacji nawiewu to tam sa takie blaszki i wystarczy je zdusic i bedzie si

Cendra:
Samą żarówkę sprawdziłem i nie świeciła.
Niestety nie miałem okazji jeszcze nauczyć sie lutowania (a szkoda), więc pewnie pojeżdżę bez tego jednego podświetlenia :roll:

BartBartez:
Ale z tego co pamiętam to te podświetlenia nie sa lutowane. Ja je wymieniłem na diody 3mm. Wymaga to troszkę umiejętności manualnych, żeby zakręcić ich druciki w tym "koszyku"

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej