Autor Wątek: [Lantra J1] Czy mam przepływomierz ? Gdzie ?  (Przeczytany 19639 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

haxmanster

• Gość
[Lantra J1] Czy mam przepływomierz ? Gdzie ?
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Czerwiec 2012, 20:01:15 »
Wiecie co wam powiem klapa już totalna.. w autoryzowanym serwisie nie wiedza o co chodzi w ogóle komputer mówi ze coś z mieszanka jest nie tak paliwo - powietrze.

Czujniki jak
map sensor OK
czujnik temperatury powietrza dolotowego (przepływka) OK  
Wtryskiwacze OK
czujnik temperatury silnika OK
itd

kompresja 14 atmosfer w dodatku

No chłopaki rozłożyli ręce

dodam za jak powoli mu się dodaje gazu to się kreci do 6,500 tak jak powinno ale jak walnie  gazem to strzela i 5 tys max

ma ktoś jakieś pomysły

voytekk1

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Czerwiec 2012, 23:41:34 »
a błędów żadnych na komputerze nie było? Tu masz opisane jak sprawdzić: www.diaaut.home.pl/hyundai_old.pdf wiesz w serwisie to oni o starych hyundaiach za bardzo pojęcia nie mają, sam też sporo jeździłem i ręce rozkładali, komputery niby podpinali, a jak sam sobie błędy sczytałem to od razu wyszło co jest do wymiany. Strzela w którym momencie, skąd i jakie są to strzały?

KAROL208

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 27 Czerwiec 2012, 07:38:21 »
Jeżeli masz sterownik podobny do tego
to najprawdopodobniej trzeba go rozebrać i po sprawdzać przejścia  ścieżek i kondensatory. Podobnie się borykałem z moją starą sonatą w serwisie rozkładali ręce i tłumaczyli się że nie mają schematu do auta.

haxmanster

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 27 Czerwiec 2012, 20:17:05 »
strzały jakby z kolektora dolotowego przy jezdzie na maksa wdeptanym pedale gazu :D

ogółem jest tak za jadę na trojce na maksa wciskam pedał gazu i mam 4 tysiące obrotów dziwny warkot i strzelanie

lantra jest na osprzęcie siemensa wiec sterownik tez jest siemensa prawdopodobnie kondensatory odpadają .

[ Dodano: 2012-07-12, 22:39 ]
Witam kolegów.
Może mi ktoś podpowiedzieć jakie są dokładnie objawy nie domagania zaworu EGR ?
Generalnie wszystkie czujniki dla pewności wymieniłem na nowe , sprawdziłem komputer w tym wypadku elektronika auta odpada. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny .

I jak się ustawia zapłon w tym aucie ?

Pozdrawiam

[ Dodano: 2012-07-13, 18:18 ]
Temat do zamknięcia

Przyczyna :

Wtryskiwacze mitsubishi a powinny być od siemensa .

Mechanik dał ciała jak przekładał osprzęt podczas wymiany silnika.

Pozdro 600