Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Przyciemnianie szyb

<< < (4/5) > >>

Zbyszek:
Nie wiem jak poza ASO ale jeśli tak jak kolega Zibi, robił to w ASO to wpis w książce powinien zaświadczać o "legalności" przeróbki i nie powinno się tracić gwarancji.

grzegon:
Ja kupując auto spytałem o przyciemnianie szyb i zaproponowali mi jakiś partnerski zakład świadczący te usługi, ale byli drodzy. Spytałem o wykonanie w innym sprawdzonym przeze mnie warsztacie i nie było problemów typu utrata gwarancji. W końcu to jest tylko oklejanie szyb tylnych bocznych i tylnej co nie wpływa w żaden sposób na bezpieczeństwo jazdy oraz konstrukcję samochodu (o ile nie zostaną ślady po nieumiejętnym rozbieraniu tapicerki drzwi, bo z tym później może być problem w razie usterki i naprawy gwarancyjnej - o tym nikt nie mówi ale może to być argumentem do niepodjęcia się naprawy np.: mechanizmu opuszczania szyby drzwi tylnych w ramach gwarancji, no chyba że ściągniemy folie i serwis tego nie rozpozna).

Bo idąc tym tokiem myślenie, ryzykowali byśmy utratę gwarancji np.: przy oklejeniu szyby reklamą, co wykluczałoby w tym przypadku sens kupowanie auta "na firmę" co wiąże się przecież z jej reklamą.

Zbyszek:
grzegon, w Polsce nie ma rzeczy niemożliwych. O wszystko warto pytać się zawczasu.

Zibi:

--- Cytat: "Zbyszek" ---Nie wiem jak poza ASO ale jeśli tak jak kolega Zibi, robił to w ASO to wpis w książce powinien zaświadczać o "legalności" przeróbki i nie powinno się tracić gwarancji.
--- Koniec cytatu ---

Żadnego wpisu w tym temacie nie ma, bo jak to ktoś już napisał, można sobie tylne szybki zabić dechami i jest to zgodne z prawem ... natomiast jest wpis o orurowaniu auta, a dodatkowo muszę wozić homologacje na przednią rurkę.

albert:
Wpis w książce dotyczy gwarancji, a homologacja przestrzegania prawa. Są to dwie różne rzeczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej