Forum > i10

[i10 PA] Kupiłem i mam kilka pytań.

<< < (2/3) > >>

skrzatekMK:
Przepraszam za nie ten dział. Miałem sporo zakładek otwartych na tym forum i w końcu napisałem nie tu gdzie powinienem.

We właściwym miejscu nie znalazłem i dzięki za tą stronkę. Już wiem co kiedy :-)

gdziasek:
Witam posiadam i10 sprowadzonego z Niemiec,na liczniku jest 72 tyś km,czy już powinienem wymienić rozrząd?założyłem teraz gaz,chciałbym sprawdzić luz na zaworach,gdzie znajdę instrukcję?

nadamus:
Jeżeli nie wymieniałeś rozrządu to nie patrz na licznik tylko wymieniaj, bo nie wiadomo ile tak naprawdę samochód ma przebiegu. Wymiana rozrządu, wszystkich płynów i przegląd zawieszenia wchodzi w skład tzw. pakietu startowego. trzeba było to zrobić przed założeniem lpg. co do instrukcji- trzeba zdjąć pokrywę rozrządu i sprawdzić luzy: dolot 0,2 mm i wylot 0,25 mm przy pomiarze na silniku gorącym.
Luzy 0,13 i 0,17 mm przy zimnym silniku

kosmos2011:
Strona 162 http://hyundaiklub.pl/forum/dload.php?action=file&id=18

//www.youtube.com/watch?v=GzuC6pYtG1Q
.

martinfr:
Czy 108 miesięcy (9 lat) to aby nie za dużo na wymianę paska? Zastanawia mnie to właśnie, bo w marcu moja i10 kończy 5 lat (a 5,5 roku od daty produkcji) i przymierzam się do profilaktycznej wymiany rozrządu (przebieg 57 kkm). Warto, czy nie zawracać sobie głowy i poczekać jeszcze?
Nie przypuszczam, żeby Hyundai stosował jakieś super paski, nie parciejące z upływem lat.

Czy ktoś na forum spotkał się z przypadkiem zerwania paska przed upływem interwału?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej