Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Problem z odpalaniem IX35 2.0 Benzyna
Robik:
To jeszcze zresetowalnym ustawienia map sensor.
Ramzes:
Podmieniłem czujnik położenia wału na inny (w sumie tani zamiennik nty) I samo odpalanie w porządku. Na wolnych obrotach ŕowno pracował, natomiast na biegu często gasł a jak gaz wcisnęłam w podłogę to dławił się. Oczywiście zero błędów. Wróciłem do starego czujnika i znów z odpalaniem różnie a jazda ok
marcin2105:
Ja miałem podobnie tylko w fordzie. Okazało się że wariował czujnik położenia wałka rozrządu. Po wymianie palił za każdym razem
marcin2105:
--- Cytat: Ramzes w 21 Lipiec 2023, 22:41:15 ---Podmieniłem czujnik położenia wału na inny (w sumie tani zamiennik nty) I samo odpalanie w porządku. Na wolnych obrotach ŕowno pracował, natomiast na biegu często gasł a jak gaz wcisnęłam w podłogę to dławił się. Oczywiście zero błędów. Wróciłem do starego czujnika i znów z odpalaniem różnie a jazda ok
--- Koniec cytatu ---
Wymień na oryginał skoro po wymianie jakąś różnica byłato chyba coś jest na rzeczy
Ramzes:
Witam :) troche mnie nie było tu.. praca, urlop..
Z autkiem sytuacja wygląda tak: czujnik położenia wału odpada - tani zamiennik na początku pracował dobrze. Po kilku dniach był problem podczas jazdy, mocniejszy gaz powodował gaśnięcie silnika.jako że stary oryginalny nie sprawiał takich problemów to winny był ewidentnie zamiennik. Nowy oryginał kosztował ponad 800zł i na zamówienie (innego nie znalazłem) a to dla mnie dość duży koszt "w ciemno" więc kupiłem zamiennik Valeo. I wróciłem do punktu wyjścia. Odpalanie tak jak przy starym niestety. Elektryk sprawdził rozrusznik, wymiana tulei itd. Troche przypalony ale to wina jednak zabawy z odpalaniem. Pokusiłem się o "podpompowanie" paliwa na zapłonie i od jakiegoś czasu sporadycznie odpala dłużej niż kilka sekund więc moje podejrzenia padają na układ paliwowy. Myślę że wtryskiwacze. Ale i tak od zakupu dolewam płyn do czyszczenia wtrysków. Póki co testuje jeszcze ten sposób
Nawigacja
[#] Następna strona