Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Problem z odpalaniem IX35 2.0 Benzyna

<< < (5/12) > >>

olo1300:
Dzisiaj u mnie kolejne jaja, ostatnio samochód zaraz po odpaleniu lekko się przydusił ale nie zgasł, pomyślałem że może ma jakieś błędy zapamiętane w komputerze a tester ich nie pokazuje. Odłączyłem akumulator na ok 3 minuty aby je skasować , podłączam odpalam a tu check. Robię test - błąd P0106 skasowałem go i na razie się nie zapalił. To już są jaja.  :shock: Dodam ,że w związku z opisywanym wcześniej problemem podmieniłem na używany (wiem też nie mam pewności czy dobry) czujnik Map Sensor.

torrent2:
U mnie jak wyjmę akumulator do ładowania, to także często zapala się check. Jednakże po 2-3 dniach sam gaśnie. Jest to związane z czujnikiem podciśnienia. Powód tego - nie znam, jednakże zawsze wraca do normy...

Robik:
Panowie nie wiem jaka jest tego przyczyna ale ze za kazdym razem kiedy odlaczy sie akumulator, ECU wymaga pełnego zresetowania progamem, ktory wymusza autoadaptacje mapy wtrysków. Ogólnie rzecz ujmując po odlaczeniu aku p0106 wyskakuje w G4KD zawsze kasuje bład zwyklym programem do odczytu błędów - nic to nie daje - dopiero skasowanie z opcja resetu ustawien komputera powoduje ze ECU na nowo sie ustawia i check juz sie nie pojawia do kolejnego rozlaczenia akumulatora :)
Jeszcze kilka takich przypadkow i trzeba bedzie zaopatrzyc sie w program i okablowanie zeby check nie straszył po odlaczeniu klem aku.

olo1300:
Dzięki koledzy , uspokoiliście mnie .Myślałem ,że to jakaś anomalia i jestem odosobniony.

[ Dodano: 2017-03-03, 19:07 ]
Witam, czy któremuś z kolegów udało się usunąć usterkę z "ciężkim" odpalaniem?

himen111:
Witam zmagam się z tym samym problemem i mam pytanie czy ktoś się orientuje w którym miejscu znajduje się czujnik położenia wału ?? Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej