Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Problem z odpalaniem IX35 2.0 Benzyna

<< < (3/12) > >>

mada:
Kolega się myli .
Miałem podobny problem i te same objawy (silnik pracował tak jakby na 2 lub 3 cylindrach wyświetlał się CHECK ENGINE  , zapalała się lampka  ładowania na niskich obrotach)?!
Serwis podpioł auto do kom. diagnostycznego i pokazało uszkodzony czujnik ciśnienia pow. dolotowego?!
Po wymianie to samo?!?!?
I co to było???
Zapaskudzone wtryskiwacze ale to sam do tego doszedłem.
Wlałem do zbiornika STP do czyszczenia wtrysków , pomęczyłem się trochę żeby wypalić zbiornik i jak ręką odjął.
Warto tą drogę najpierw spróbować a serwis w ostateczności.

valandil1:
Witam. Czy kontrolka CE zapalała się Koledze na chwilę, czy też paliła się stale?

Potwierdzam, też tak miałem, płyn do czyszczenia wtryskiwaczy załatwił sprawę, zanim pojechałem do serwisu na umówioną wizytę.

olo1300:
Witam, czy udało się komuś uporać z problemem? U mnie sytuacja jest podobna z tym, że nie zapala  się Check . Po dłuższym postoju silnik odpala od razu , ale przez chwilę łapie bardzo niskie obroty, kuleje. Po dodaniu gazu wszystko wraca do normy. Potem wszystko jest ok, zbiera się ładnie, silnik pracuje równo. Wymieniłem świece, dolałem ulepszacza/uszlachetniania do benzyny i nic nie pomaga. Bardzo proszę o podpowiedzi

[ Dodano: 2016-01-12, 10:20 ]
Od kilku dni zauważyłem ,że tak jak u kolegi mcrush , problem występuje podczas wilgotnych dni ( pod deszczu , gwałtownym ociepleniu i parowaniu gruntu). Wlewałem uszlachetniacz , środek do czyszczenia wtrysków i nic , problem ciągle występuje ( podczas mrozów lub ciepłych dni bez opadów jest ok). Dodam ,że problem występuje jedynie gdy samochód stoi kilka godzin , podczas jazdy uruchamianie odbywa się wzorowo. Ponownie proszę o jakieś rady

babajaros:
Witam ,
mam podobny problem ze swoim IX35. Co jakiś czas jest problem z odpaleniem , rozrusznik kręci , a odpala po 2-3 sekundach gdy dodam mocno gazu. Żadnych błędów w silniku.
Proszę o ewentualną pomoc

kosmos2011:

--- Cytat: "beam_beer" ---
--- Cytat: "babajaros" ---. Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.
--- Koniec cytatu ---

Zacząłbym od wymiany filtra paliwa. Zrobiłeś to?
--- Koniec cytatu ---

--- Cytat: "belgrano" ---A jaki przebieg? Bo może faktycznie filtr paliwa. Jeśli to się dzieje w mrozy to woda w baku. Wlej jakiś środek zimowy.
--- Koniec cytatu ---

Filtr, a nawet dwa filtry w zbiorniku paliwa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej