Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Mycie silnika Kärcherem

(1/2) > >>

malowany:
Witam,
mam pytanko, czy myliście swojego ix35 pod maską Kärcherem? Chodzi mi czy można i ktoś z Was to robił? Zastanawiam się w ciepły dzień nad umyciem silnika... proszę nie pisać pytania typu po co chcesz czyścić, po prostu mam takie kaprycho i pytam czy można i czy takową rzecz robiliście :)

mada:
Oczywiście  tylko zabezpiecz folią skrzynkę bezpieczników  i inną  wrażliwą elektrykę na zalania! Myj najlepiej na zimnym silniku ?
pozdrawiam

jacek2:
No nie wiem czy to przypadkiem nie zaszkodzi. Ta inst elektryczna jest taka cienka i delikatna- możesz pozrywać kable.... pamiętaj aby zabezpieczyć alternator przed zalaniem, bo go po odpaleniu silnika trafi, i będziesz miał malutki nowy wydatek :mrgreen:  :mrgreen:

Gabriel:
Ja mam doświadczenie w myciu silnika fakt faktem nie w ix35 ale w mazdzie 6 i powiem jedno myjka ciśnieniowa można myć auto ale nie silnik mimo iż go zabezpieczyłem. Tydzień czasu auto stało w serwisie mazdy i próbowali ją uruchomić.  Nie będę pisał ile kasy zostawiłem w serwisie.

klemens:
Może mi ktoś podpowiedzieć, w jakim celu myjecie te silniki?

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-01-30, 21:45 ]
Przyjemniej jest np. na zlocie zaprezentować czysty silnik pod maską :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: tekla: 2014-05-19, 19:17 ]
Jeśli ktokolwiek ma w ogóle ochotę pod nią zaglądać. Pod maskę mojej nikt ostatnio nie patrzył, a umyte było! :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej