Forum > i20

3 i 7 lat z i20 - małe podsumowanie

<< < (10/12) > >>

areksz1977:
Malowanie, piłowanie klamek i podklejanie folią. Na razie rdzy nie widać. Tak , sprzęgło już raz wymieniane.

de_assis:
Kiedyś zamontowałem hak, a dziś podpinałem wiązkę elektryczną do niego, spotkałem się z rudą przy okazji : )

Auto ma 8,5 roku

areksz1977:
Stuknięte auto było? Jeśli nie to zle to wygląda, przy okazji sprawdzę u siebie bo 2 miesiące po zakupie  miałem stłuczkę w tym miejscu.

de_assis:
Nie bite

areksz1977:
W tym tygodniu stuknęło 10 lat od odbioru i20 z salonu, a w zeszłym tygodniu licznik pokazał 300 tys km. Tak jak w poprzedniej relacji w okolicach 250 tys zapowiadałem kolejną zmianę sprzęgła to przy przebiegu 290 tys musiało to być zrobione. Tarcza się jeszcze nie ślizgała ale docisk nie wyrabiał i szarpał. Trzeba było też wymienić silnik wycieraczek. Cena nowego i jak i długość oczekiwania na sprowadzenie go spowodowała że zamontowałem używkę, na szczęście działa do tej pory. Następne inwestycje jakie się szykują to synchronizatory skrzyni biegów, może przez te perypetie ze sprzęgłami, może po prostu to słaby element, ale 1 i 2, zwłaszcza teraz przy niskich temperaturach trzeba zmieniać z międzygazem, strasznie to irytujące w jeździe po mieście. Łańcuch rozrządu też coraz bardziej brzęczy, i wydech też coraz głośniejszy. Zawieszenie dalej w miarę ciche, chociaż do jego precyzji z dawnych lat już mu bardzo daleko, ogrzewanie też jakoś słabo działa. Reszta, poza lakierem przy klamkach trzyma się nieźle, ale coraz bardziej czuć w nim ten przebieg. Może to kwestia tego że w domu nowy nabytek więc odczucia jazdy w i20 po przesiadce z czegoś lepszego dobre nie są. Od 8 m-cy ze względu i nowe auto w i20 przebieg już bardzo powoli przyrasta, ale auto ma u nas już raczej dożywocie więc zobaczymy co przyniosą kolejne kilometry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej