Forum > Tucson JM

Biegi wchodzą ale nie jedzie.

(1/3) > >>

exploracje:
Witam. Mam problem. Wczoraj podczas jazdy kiedy przerzucałem z biegu 2 na 3 mój Tucson 2.0 CRDI zaczął zachowywać się tak jakby był cały czas na luzie. Zatrzymałem się. Biegi przy włączonym i wyłączonym silniku działąją bez zarzutu. Jednak samochód nie rusza. Daje gazu silnik pracuje normalnie, a on stoi. Do tego słychać trzaski przy przerzucaniu biegów. Dochodzą one z okolicy pod filtrem powietrza. Ktoś miał taki przypadek bądź orientuje się co mogło pójść?

KAROL208:
Może przegub bądź półoś urwała się (wypadła), ew tarcza sprzęgłowa ukręciła się na wieloklinie.

NieAmator:
możliwe że wypadło ci zabezpieczenie ze skrzyni co trzyma pół oś

Mich:
Witam podepnę sie pod temat: dziś zmieniając biegi przed skrzyżowaniem auto przestało ciągnąć tak jak u kolegi wszystkie biegi wchodzą. Przy wciśniętym pedale sprzęgla wydobywa się grechot z okolic sirotka skrzyni lub sprzędła jak by chciało się coś zazębić a nie mogło  po puszczeni pedału sprzęgła grechotanie ustaje a auto nie jedzie i biegi można przełączać przy zapalonym silniku i moje pytanie brzmi czy w 113KM z 2005roku napęd tylko na przód czy występuje dwumasa co taki dźwięk wydaje moze inna rzecz ? lub co mogło się tam wysypać ??  Wiem że mnie czeka rozkręcenia ale chciał bym sie upewnić/uświadomić..

Pozdrawiam

NieAmator:
polska jezyk trudna jezyk.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej