Autor Wątek: [ix35 EL] Nawigacja do ix35  (Przeczytany 19846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

malowany

• Gość
[ix35 EL] Nawigacja do ix35
« dnia: 19 Styczeń 2013, 22:27:26 »
Przymierzam się do zakupu nawigacji... jednak nadal jestem w kropce.. więc pytam :)

- Czy kupić oryginalną nawigację (pewnie wtedy jest problem z aktualizacją map samemu)?
- Czy nawigacja firm 3ich potrafi obsłużyć bluetooth? chodzi dokładnie o wybieranie głosowe osoby do której chce sie dodzwonić , bo rozumiem, że ta funkcja jest w radiu ?

-Czy po zakupie takowej nawiagacji, czy firmy 3ej czy oryginalnej wystarczy kupić tylko kamerę cofania czy należy puścić okablowanie do klapy bagażnika puścić w celu jej podłączenia?

Pozdrawiam

klemens

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Styczeń 2013, 10:07:10 »
Przełożenie panela to bodajże 5tys. Navi jest z automapą. Aktualizacja jest chyba na rok a później normalnie... trzeba dokupić. Automapa chyba nie ma wybierania głosowego, więc i tu go nie będzie. Będzie za tą kasę jeszcze kamera.
Wszystko chyba, bo słaby jestem w tych tematach. Trochę mi jednak szkoda wyrzucać tyle kasy - z drugiej strony strasznie wqrzające i nieestetyczne są plączące się kabelki i uchwyty do obcej navigacji.

Stonio

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Styczeń 2013, 15:45:03 »
panowie są dwa rodzaje nawigacij ja np w swoim którego odbiore jutro mam nawigacje blaupunkta NY800 z kamera i z automapa a można jeszcze mieć inną nawigacje hyundaiowa takową orginalną do tych aut ale z tego co mówili szału ona nie robi mapy ma słabsze i polecają włąsnie zamienniki :)

Offline kri$

• Giełda
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Styczeń 2013, 16:01:51 »
Co kraj to inne nawigacje, w Czechach zakładają 2 modele Clariona - NX502E, NX302E, w Niemczech -  Pioneer AVIC-F40BT i AVIC-F940BT.

Stonio

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Styczeń 2013, 20:08:04 »
ja odebrałem dziś i mam tą blaupunka jeśli ktoś by chciał niech pisze moge jakieś zdjęcie zrobić ale już moge powiedziec że działa płynnie wygląda bardzo dobrze w tym aucie i jak dla mnie dużo daje ogolnemu wyglądowi do tego automapa radio dużo opciji jest bardzo dobrze:)

malowany

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Styczeń 2013, 21:40:48 »
Cytat: "Stonio"
ja odebrałem dziś i mam tą blaupunka jeśli ktoś by chciał niech pisze moge jakieś zdjęcie zrobić ale już moge powiedziec że działa płynnie wygląda bardzo dobrze w tym aucie i jak dla mnie dużo daje ogolnemu wyglądowi do tego automapa radio dużo opciji jest bardzo dobrze:)

Jaka orientacyjna cena?

Azool

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Styczeń 2013, 22:57:35 »
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale akurat mi się to rozwiązanie średnio podoba. Jak kupowałem auto w listopadzie to miałem do wyboru tego Blaupunkta z kamerą za 3300zł lub nawigacje bodajże Clariona za 5000zł. Niestety nie było w ofercie fabrycznej. Te dokładki nie są tak elegancko dopasowane jak fabryczny sprzęt. ekran jest cofnięty i od razu widać że to montowane jest dodatkowo. Poza tym z tego co się orientuje to nie obsługuje wszystkich przycisków z kierownicy, nie wiem jak to jest z fabrycznym mikrofonem. Mi generalnie zależało na kamerze cofania ale się nie zdecydowałem na rozwiązanie z radiem 2DIN. Szkoda że już nie oferują kamery w lusterku wstecznym.

marbrzozk

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 22 Styczeń 2013, 08:06:22 »
Blaupunkt w ix35 wygląda tak:

Z przycisków na kierownicy nie działa tylko wybieranie głosowe. Osoby, które ogladały mój samochód były bardzo zdziwione gdy mówiłem im , że stacja multimedialna jest nieoryginalna. Choć możliwe, ze przy jasnym wnętrzu i ciemnej ramce może to wyglądac nieciekawie.

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Marzec 2013, 13:17:26 »
Panowie może ktoś użytkuje takie cacko ?

cena atrakcyjna 1000pln

MANIO

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Marzec 2013, 19:34:23 »
No właśnie  navi fajna ale ta cena kosmicznie niska .
Ja myślałem o czymś takim;http://allegro.pl/nawigacja-gps-radio-dvd-bt-hyundai-ix35-automapa-i3102858258.html
ale czy ktoś z szanownych ixsowiczów odważył się zmienić orginał radio na plug&pley
z Chin?

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Marzec 2013, 20:50:53 »
jestem ciekaw jak to graaa. 1000 pln to oferta na allegro normalnie cos kolo 2499

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #11 dnia: 17 Marzec 2013, 09:34:57 »
gra zapewne świetnie, w dzisiejszych czasach ciężko jest zbudować sprzęt kiepsko grający, problemem natomiast jest jakość ... aktualnie znajomy szuka tabletu dla chrześniaka na komunie, przyjrzeliśmy się chińczykom (Ainol, Shiru) i niestety, nie jest dobrze, albo odkleja sie wyświetlacz, albo zaślepki gniazd są tak fatalnie spasowane z pleckami, że dzieciak może sobie palce pokaleczyć ... cena tego sprzętu (100 zł na allegro) sugeruje, że jest to sprzęt z najniższej półki, i tylko kwestią szczęścia jest, czy dostanie się fatalny czy dobry egzemplarz, gdyż zapewne nie przechodza one żadnej kontroli jakości.

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 17 Marzec 2013, 18:57:46 »
1000 pln w wyprzedaży
na stronie u nich jest za ~2499

Offline Zibi

• Giełda
« Odpowiedź #13 dnia: 17 Marzec 2013, 19:34:46 »
zwróćcie uwagę, że tam jest Windows CE 5.0/6.0, taki system to ja mam w PDA z 2004 roku, czyli prawie 10 letnim złomie ... plus jest taki, że dla tego Windowsa już chyba wszystkie możliwe łaty powstały, inna sprawa ja tam nigdzie nie widzę gniazda na karty SD, możliwe, że podpinamy czytnik kart przez USB ... powiem tak, nie jestem audiofilem, sprzęt zainstalowany firmowo w wersji Comfort jest dla mnie w zupełności wystarczający, nawigacje mam w 7" tablecie NavRoad, która mogę zabrać ze sobą, gdy wyjeżdżam w nieznane tereny, a tv w aucie gdy 90% tras robię solo to pomyłka.

vqsoft

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 17 Marzec 2013, 20:47:59 »
wiem wm to ogólnie porażka...