Forum > Lantra

Montaz sterownika zamka centralnego

<< < (3/7) > >>

roofus:
Jeszcze jadno pytanie a wlasciwie dwa:

Do czego sluzy fioletowy kabel w/g rysunku wyzej i co czego sie go podlacza?
Oraz po co podpinamy kabel do stacyjki? jakie to ma zadanie?

wlad:

--- Cytat: "roofus" ---Do czego sluzy fioletowy kabel w/g rysunku wyzej i co czego sie go podlacza?
--- Koniec cytatu ---

w/g mnie sluzy do sygnalizacji otwartych drzwi-np.u mnie w accencie przy otwartych drzwiach mozna bylo zamknac pozostale,ale alarm uruchamial sie dopiero,gdy zamknalem te drzwi.oczywiscie podlaczamy do wylacznika drzwiowego.

--- Cytat: "roofus" ---Oraz po co podpinamy kabel do stacyjki? jakie to ma zadanie?
--- Koniec cytatu ---

tu ciezko mi powiedziec,ale poniewaz ten sterownik widze ze ma dodatkowe wyjscia-moze sa one sterowane m.in.stacyjka.moze po przekreceniu zaplonu nie mozna przypadkowo zablokowac drzwi z pilota? nie wiem. :oops:

Grzesik1:

--- Cytat: "wlad" ---Do czego sluzy fioletowy kabel w/g rysunku wyzej i co czego sie go podlacza?
--- Koniec cytatu ---

Podłączasz do czujnika otwartych drzwi... Jak ktoś ci się włamie do auta to właśnie między innymi ten czujnik włączy alarm.

--- Cytuj ---1.jest to fabryczny c.z. na kluczyk z jednym masterem-kierowcy.
2.ty dokupiles tylko sterownik na pilota.
--- Koniec cytatu ---

jeśli tak jest, to nie ruszaj reszty siłowników, tylko podłącz sie w drzwiach kierowcy, dołóż tam jeden siłownik a reszta siłowników niech zostanie po staremu...

Ja mam zrobione tak (przy standardowym C. Z. )
w drzwi kierowcy włożyłem siłownik za 9,9zł i jego pręt dołożyłem do centralki C.Z. w drzwiach kierowcy , elektryke podłączyłem(ale tylko pod jeden siłownik i czujniki alarmu i działa bez problemu). 6495380- odezwij sie na gg postaram się tobie pomóc

roofus:
juz sobie zamowilem mastera na allegro i teraz to juz wszystko wiem co i jak
Po montazu dam zanc jak mi poszlo ;)

h0m1k:
Witam Forumowiczów to mój pierwszy post :)
od niedawna mam Lantrę i sam dokładnie teraz w sobote podłanczałem pilota.
Z tego co zauważyłem u mnie w drzwiach kierowcy nie było żadnego siłownika tylko moduł, który dostawał sygnał w momencie przekręcenia kluczyka, do którego dochodzą 4 przewody. Ja zrobiłem to tak, mechanicznie zastosowałem slave z cięgnem od zamykania, 2 przewody od siłownika podłączyłem do centralki, przeprowadziłem test i działa. Czyli naduszę przycisk zamykania, podawany jest impuls na slave który to poprzez cięgno zamyka dzwi, w tym momencie moduł w dzwiach podaje impuls na resztę drzwi.
Z tym że mam problem własnie z tym modułem, zauważyłem że jak jest wilgotne powietrze moduł szwankuje i nie podaje impulsu na resztę drzwi, w konsekwencji działają tylko drzwi od kierowcy... dziś lub jutro jeszcze raz rozbiorę i odłącze przewody od modułu i podłącze do centralki pilota, i w ten sposób będę sterować całością, jak by co mogę zrobić zdjęcia i wrzucić na forum.

Teraz moje pytanie odnośnie siłownika na klapę bagażnika, czy ktoś już próbował do zrobić ?? ja próbowałem wczoraj się zato zabrać wstępnie i niestety patrząc pod listwę plastikową przy zamku tam nie mam miejsca żeby zamontować siłownik !! jak to rozwiązać mechanicznie ??
Dodam jeszcze że jest to Lantra w wersji kombi.

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej