Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Pierwsza awaria
jacek2:
--- Cytat: "zomol" --- Najśmieszniejsze jest to, że z wyjątkiem jednego testu nigdy tego nie używałem a tu nagle w czasie jazdy kontrolka świeci na czerwono
--- Koniec cytatu ---
kolor czerwony sygnalizuje chyba przegrzanie układu spowodowane długotrwałym użytkowaniem.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
klemens:
--- Cytat: "klemens" ---Na sprawę felgi miałem machnąć ręką ale skoro serwis pokazuje rogi, wyciągnę teraz wszystko. Na razie posłałem dzisiaj skargę do HMP. Poczekamy na odpowiedź.
Mimo, że rzecz toczy się o grosze, zobaczymy na tym przykładzie sposób traktowania klientów przez HMP. Może niedługo będę kupował drugie auto i stanowisko firmy pozwoli mi podjąć decyzję, co kupić. ALBO: czego nie kupować
Niezależnie od wszystkiego, lampa, która samoistnie wylatuje sobie w czasie jazdy jest dla mnie usterką gwarancyjną. I tyle.
--- Koniec cytatu ---
Jeden plus dla hyundaia - przynajmniej HMP przysłał odpowiedź. Co prawda odmowną ale zawsze. Odpowiedź brzmi: Hyundai nie odpowiada za usterki powstałe poza serwisem. Niby tak, tylko moje usterki (a już na pewno podrapana felga przy montażu) powstały w serwisie. Ja to wiem, ale sęk w tym, że nie mogę już tego udowodnić. Jedyna rada: baaardzo wnikliwie sprawdzać auto oddawane przez serwis. Niech się pracownik niecierpliwi - nic mnie to nie obchodzi. Odjedziesz - przepadło.
Azool:
--- Cytat: "klemens" ---Odjedziesz - przepadło.
--- Koniec cytatu ---
Przykre, ale to tak działa, nawet jak widać że uzytkownik nie był w stanie spowodować uszkodzenia. Niestety nie masz szans aby wszystko dokładnie sprawdzić, zawsze coś przeoczysz....
aker:
Po trzech miesiącach jazdy moim ix35 miałem awarię. Podczas jazdy najpierw miałem choinkę na desce, potem straciłem wspomaganie i światła :) Powodem był rozładowany akumulator. Hyundai Assistance się sprawdził, laweta + auto zastępcze.
Awarii uległo sprzęgiełko alternatora, część niestety sprowadzana była z Niemiec więc naprawa trwała 5 dni.
Proponuję zwracać uwagę podczas rozmowy z Assistance na to skąd jedzie samochód zastępczy. Na początku chcieli podstawić auto z wypożyczalni, musiałbym czekać ponad 2h. Jeśli serwis, do którego wiezie was laweta, ma umowę z Assistance to możecie z niego dostać samochód zastępczy a wtedy nie będzie problemu, żeby zamiast 3 dni mieć samochód np. na 5. I nie czeka się na podstawienie samochodu tylko załatwia wszystko od razu, w jednym miejscu.
klemens:
Odgrzeję temat. Po 2 moich skargach do HMP serwis BEZPŁATNIE wymienił mi OBIE lampki oświetlenia tylnej tablicy. Okazało się, że druga też była uszkodzona (???). Faktycznie coś tam w klapie brzęczało a teraz nie brzęczy. W każdym razie, jeśli nie zepsuł ich serwis to były uszkodzone fabrycznie. Tak czy owak, wymiana gwarancyjna się należała (moim skromnym zdaniem) i bardzo miłe jest, że ktoś się tym pozytywnie zainteresował. Drobna rzecz a przywraca pozytywny stosunek do HMP i serwisu.
Nawigacja
[#] Następna strona