Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Pierwsza awaria

(1/7) > >>

jacek2:
:mrgreen: No i zdarzyło się: nie jest to wielki problem, ale powstała pierwsza awaria. Uszkodzeniu uległ przełącznik podnoszenia i opuszczania szyby w drzwiach tylnych. Dokładnie tylnych prawych (za przednim siedzeniem pasażera- info dla ciężko kapujących :mrgreen: ) Szybę pasażer może otworzyć, ale już nie zamknie. Muszę osobiście centralnym włącznikiem u kierowcy. W serwisie powiedzieli że to się zdarza (ktoś dzwoni telefonem- resztę dopiszę późniejjjj)

NieAmator:
psiknij spray contactem borykam się z tym w każdym Hyumobilku

jacek2:
Dzięki NieAmator, piszę dalej: kolejną drobną przypadłością jest włącznik podgrzewania przedniej szyby (bądź wycieraczek przednich - jak kto woli). W lecie pstryka bez problemu i nic mu nie dolega- może dlatego że jest nieużywany. A w zimie się Qrwa zacina. Naciśniesz- to tak zostanie i wyjść nie chce do początkowego położenia. Jeśli będziesz go męczył, stukał w niego, naciskał - to jak mu się zechce wtedy wyskoczy. I tak cały czas.... Nie jest to uciążliwa awaria, ale jest. Miałem ją od samego początku, ale teraz czas coś z nią zrobić....

I to by było na tyle. Narazie :-/  :-x

klemens:
I ja miałem pierwszą awarię. Wróciłem do domu po przeglądzie a tu na kablu dynda oświetlenie tylnej tablicy - ułamał się jakimś cudem (w czasie jazdy) kawałek oprawki wewnątrz i całość wypadła.  Serwis słyszeć nie chce o naprawie gwarancyjnej, bo jest to uszkodzenie mechaniczne (???!!!). Nowe kosztuje 58zł ale pojedyncza lampka ponoć nie jest dostępna i trzeba kupić obie razem z wiązką za 220, czy cóś.
Ciekawe...uszkodzenie mechaniczne... to jak się urwie korbowód, to też klient płaci? wszak to też uszkodzenie mechaniczne. Jutro poskarżę się HMP i napiszę, co powiedzieli.

jacek2:
Klemens myślę, że to oni coś zmajstrowali i nie chcą się przyznać. Przypadkiem nie miałeś przepalonej żarówki w oświetleniu tablicy rejestr.? Pewnie chcieli wymienić i coś ułamali -chamstwo.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej