Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Santa Fe po 2004r. - napęd 4WD.
wydminianin:
Ja mam 2,7 z 2004r po lifcie, przeznaczonego na Europę i nie ma przycisku 4wd lock, napędy działają bez problemu. Trudno mi powiedzieć, czy powyżej 50 km/h odłączany jest tył, ale przy niskich prędkościach kręcą się obie osie i nie czuć, aby tył dołączał się, ciągnie cały czas tak samo.
mdeja:
--- Cytat: "wydminianin" ---Ja mam 2,7 z 2004r po lifcie, przeznaczonego na Europę i nie ma przycisku 4wd lock, napędy działają bez problemu. Trudno mi powiedzieć, czy powyżej 50 km/h odłączany jest tył, ale przy niskich prędkościach kręcą się obie osie i nie czuć, aby tył dołączał się, ciągnie cały czas tak samo.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za info i tego sie trzymam. Bo jest to logiczne z punktu widzenia producenta. Jak to mówią nie ma trzeciej drogi ;)
jaclwapl:
Generalnie to jest tak...
Wersje sprzed liftu mają stały napęd 4x4 60/40 zawsze.
Wersja poliftingowe z przyciskiem (świeże wersje po liftingu) miały przycisk na desce. Po włączeniu napęd 4x4 60/40 działa chyba tylko do 40km/h po czym tył jest automatycznie rozłączany bez względu na to co masz zaznaczone na przycisku.
Wersje po lifcie bez przycisku mają dołączany 4x4 w razie uślizgu i też tylko do 40km/h (nie wiem dokładnie czy to jest 40 czy 50 km/h).
Jak chcesz 2.7 4x4 60/40 stały to kup taki sprzed liftu to będziesz miał pewność:)
cezaros:
Że się wtrącę do dyskusji. mam santka 2,7 v6 z 2005 roku 4x4 i udało mi się (nie wiem dlaczego) ze ma stały napęd. Żadnego przycisku nie mam. Mam pewne podejrzenia ze to chyba z lenistwa w fabryce zrobili mi auto wyposażone dokładnie jak wersja 3,5 v6 ale w ostatniej chwili wsadzono tam silnik 2,7. nawet skrzynka jest z 5 biegowa z filtrem oleju przeływowym a nie miskowym jak w silnikach 2,7 v6 4 biegowa. Także w przypadku hyundaia nigdy nie mów nigdy :->
jaclwapl:
A jesteś pewien, że jesteś pewien, że masz stały napęd niezależnie od prędkości?
Jak pisałem wcześniej po zaniechaniu używania przycisku wszystkie modele miały dołączany napęd automatycznie. 2005 rok to akurat wersja już bez przycisku.
--- Cytuj ---Mam pewne podejrzenia ze to chyba z lenistwa w fabryce zrobili mi auto wyposażone dokładnie jak wersja 3,5 v6 ale w ostatniej chwili wsadzono tam silnik 2,7
--- Koniec cytatu ---
dobre... :):) ale się uśmiałem.... nieźle to wymyśliłeś... a szczerze to nie wierzę w takie "lenistwa"... podaj VIN to może się wyjaśni wszystko... ja bym obstawiał za tym, że to ostatnie lata produkcji SM i mieli już w planach nowego dlatego zamiast liftu dawali części od tego co im "zostało" ale nie na zasadzie lenistwa a dobrze zorganizowanej akcji. Przypominam, że Santek SM był jednym z bardziej popularnych samochodów w USA (z silnikiem 3.5 lub 2.7).
Jest też druga opcja a mianowicie nasi rodzimi handlarzyno-komisancji (o ile samochód był od nich brany) coś zakręcili i do 3.5 wsadzili 2.7.... wejdzie spokojnie bo to są identyczne silniki.
Nawigacja
[#] Następna strona