Forum > Santa Fe SM

[Santa Fe SM] Santa Fe po 2004r. - napęd 4WD.

(1/16) > >>

kuki:
Witam Panowie.
Zastanawiam nad kupnem wersji po licie - wiem jak zbudowany jest i jak działa wersja pierwotna, a jak to jest z tym odłączanym napedem 4WD w poliftingowej wersji po 2004?
Probowalem znaleźć wytlumaczenie na forum, ale nigdzie nie mogę, a pomeczylem wyszukiwarke :-/

ps.
Jak poznac (jakies oznaczenia albo co) ze np. ten czy tamten diesel jest 125KM a nie 113KM? jest to gdzies na silniku?

Hulltay:
Przyjacielu po lifcie wygląda to tak od 0 do 40 kręci 4x4, powyżej 40 odłączany jest tył, który można potem dopiąć z "guzika" na desce. Wersję VGT czyli 125 KM można poznać po czerwonym I w napisie CRDI na pokrywie silnika, jeżeli oczywiście nikt jej nie podmienił ;-) VGT ma zmienną geometrię w turbinie.

kuki:
wielkie dzieki kolego...
czyli jak nie ma pokrywy to nie wiadomo co to za moc - niezle .... a moze w numerze silnika cos jest - albo ew. podpiecie pod kompa

Hulltay:
Proszę bardzo :-) Po VIN'ie na pewno sprawdzisz, będzie tam podana moc i model silnika. Pewnie są jeszcze jakieś różnice i tu ukłon w stronę posiadaczy 125 kuców aby uchylili rąbka tajemnicy ;-)

[ Dodano: 2013-01-18, 20:17 ]
Ten wątek może coś odpowie na Twoje pytania: http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=481&start=15

figar77:
W wersji po lifcie 125km,Wszystkie przewody od turbiny do intercoolera mają napisy "VGT" Stelaż intercoolera tezz się nieznacznie różni,jest szerszy przy podszybiu,bo musi pomiescic o jeden wiecej zawór podcisnieniowy. Pewnie różnic jest wiecej,ale ja nam takie. :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej