Autor Wątek: Pompa ABS  (Przeczytany 3723 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fusior

• Gość
Pompa ABS
« dnia: 09 Marzec 2009, 20:04:37 »
Przy diagnozie ABS-u komputer wykazał awarie pompy ABS :( cena jest masakryczna !
przewyższa wartość samochodu :)

1. Czy jest możliwość zdemontowania tej pompy i oddania do regeneracji ??
2. Gdzie ewentualnie kupić używke ??
3. Może od Mistubishi Galanta 2.0 będzie pasowała?? bo w Sonacie przecież pracuje ten własnie silnik...

Co sądzicie o pompach po regeneracji ? Spotkał sie ktoś kiedyś z takową naprawą czy może przekonał sie na własnej skorze ?

cezary46

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marzec 2009, 14:52:20 »

fusior

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Marzec 2009, 18:16:48 »
Szukalem wlasnie na allegro i raczej jej nie ma jest podobna tzn rózni sie numerem ja mam 58 910 340 30 a na aukcji jest 58 910 340 20 :) nie mam jak tego sprawdzić nie lubie grzebaniny. Chce miec pewnosc ze to jest ta wlasnie wtedy oddaje ją do mechanika + auto i robi a nie, że ja będe czekał nie wiadomo jak długo na znalezienie tej odpowiedniej.

karol208

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Sierpień 2009, 23:12:48 »
Podepne się pod temat jak diagnozować ABS?

Silnik diagnozuje za pomocą palmtopa ale co z ABS?

fusior

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Sierpień 2009, 10:33:07 »
Tester do ABS jest raczej sporo droższy aniżeli palmptop. Ja swoją pompe wymienilem i hamowania żadnego nie mam. Blokuje na przemian raz lewe raz prawe koło HAMOWANIE z 100km/h to jakieś 100metrów ! Totalna porażka i klęska.
Mam dwie pompy i żadna nie działa wszystkie czujniki są dobre płyn zmieniony klocki tarcze ok kontrolka nie świeci wszystko jest ok ale jak wcisne hamulec to jade jak na saniach.

karol208

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Sierpień 2009, 15:13:31 »
Na hamulce nie narzekam są dobre tylko że bez ABS.
Myśle że może to kondziory w sterowniku od ABS. Gdzie szukać sterownika od ABS? Może w bagażniku?

cezary46

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Sierpień 2009, 23:15:36 »
Cytat: "fusior"
Tester do ABS jest raczej sporo droższy aniżeli palmptop. Ja swoją pompe wymienilem i hamowania żadnego nie mam. Blokuje na przemian raz lewe raz prawe koło HAMOWANIE z 100km/h to jakieś 100metrów ! Totalna porażka i klęska.
Mam dwie pompy i żadna nie działa wszystkie czujniki są dobre płyn zmieniony klocki tarcze ok kontrolka nie świeci wszystko jest ok ale jak wcisne hamulec to jade jak na saniach.

Odłącz ABS i spróbuj hamować bez niego. Jeżeli droga hamowania nie ulegnie zmianie to nie wina ABS. Przyczyną takiego działania ABS mogą być też niesprawne amortyzatory.

Hants

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #7 dnia: 08 Sierpień 2009, 13:37:15 »
Rurka do serwa jest cała, zdrowa i szczelna?

fusior

• Gość
Pompa ABS
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Sierpień 2009, 00:01:03 »
żebym to ja wiedzial gdzie jest rurka od serwa:)
a co do hamowania bez ABS to jest całkiem przyzwoite dlatego tak wlasnie jeżdże.
Z abs-em sie poprostu nie da :/ bo sie mozna zabic...