Forum > Tucson JM
Jakiej produkcji silniki benzynowe
salieri0:
Witam
Proszę o informację jakiej produkcji są silniki benzynowe wkładane do Naszych Tucsonów ?
Z góry dzięki za info.
[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-01-13, 18:50 ]
Nie trzeba używać czcionki koloru czerwonego, kolor zarezerwowany jest dla celów administrowania forum.
Grzech61:
Koreańskiej ????
salieri0:
no to faktycznie dużo sie dowiedzialem... "...???" nie wiem czy odpowiedz miała charakter przekorny,jesli tak to nie wiem czy jest to takie oczywiste...zwazywszy ze podobno Santa Fe (takiego też posiadałem) z lat 01-06 w 2.0 16v miał silnik Mitsubishi Lancera....czekam na dalsze propozycje...
Zbyszek:
Nie wiem jak w santkach i w tychże latach ale niegdyś w przypadku silników benzynowych Hyundai korzystał wyłącznie z konstrukcji Mitsubishi tylko modernizowanych. Tak miało to miejsce w moim poprzednim Hyundaiu (konstrukcja niemal identyczna jak w Colcie czy Lancerze). Obecny mój silnik również bazuje na tej konstrukcji lecz mocno zmodernizowanej ale wiele części jest identycznych. Przypuszczam, że silnik 2.0 też będzie miał dużo wspólnego z Mitsubishi ale co do tego dobrze by było aby się wypowiedział użytkownik mający wiedzę o silnikach 2.0 z tych lat.
y4r3k:
Możesz szukać informacji na temat silnika G4GC (Beta), jest to właśnie silnik 2.0 benzyna z Tucsonow, poza tym występuje w paru innych modelach Hyundaia np w Coupe(Tiburon) i zawsze ma moce około 140KM. Niestety nie mam pojęcia jak on powstał :) a podobno to bardzo fajny silnik.
Nawigacja
[#] Następna strona