Autor Wątek: [Matrix] Turbosprężarka Matrix 3 Cylindry D3EA  (Przeczytany 4808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

stanley84pl

• Gość
[Matrix] Turbosprężarka Matrix 3 Cylindry D3EA
« dnia: 12 Styczeń 2013, 19:55:54 »
Witam

Jak  w temacie , przy okazji wymiany uszczelki głowicy ,planowania głowicy , regeneracji rozrusznika i innych części silnika ,mechanik stwierdził że turbina jest na wykończeniu poruszał palcem po wirniczku a on i stuka i puka , auto ma przechulane  koło 175 tyś. Moje pytanie jest następujące czy Koledzy  i Koleżanki mogli by doradzić czy regenerować czy kupić z allegro ?? jeśli regenerować  to proszę powiedzieć gdzie najlepiej i jaka jest przybliżona cena, turbinkę mogę wysłać pocztą.

Stanley

[ Komentarz dodany przez: Zbyszek: 2013-02-21, 21:09 ]
Tagowanie tematu.

Didus

• Gość
[Matrix] Turbosprężarka Matrix 3 Cylindry D3EA
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marzec 2013, 23:29:04 »
Witam
Czy masz już rozwiązany temat turbiny i możesz coś poradzić jak lepiej zrobić? ewentualnie gdzie zregenerować za ludzkie pieniądze i dobrze?
pozdro

[ Dodano: 2013-04-14, 10:23 ]
Witam,
Mogę się podzielić doświadczeniem z naprawą turbiny bo sam pierwszy raz zmierzyłem się z takim tematem.
Mianowicie obdzwoniłem wiele firm ( których obecnie nie brakuje na rynku) i większość za pełną regenerację turbiny życzy sobie około 1200 zł ale cena minimalna to około 800 zł i taką też firmę wybrałem z dość dużym doświadczeniem która wymieniła wszystko w turbinie cały zestaw naprawczy i dała gwarancję 12 miesięcy.
Co do cen na allegro to często przewyższają cenę pełnej regeneracji i nie ma się tak naprawdę żadnej ale to żadnej gwarancji a często wyglądają w opłakanym stanie i jeszcze z informacją że turbina ma przejechane 70 tyś km co jest z góry naciągniętą informacją... Więc w takie sytuacji jedyny sensowny wybór to regeneracja.
Ja posłałem jednego dnia a 2 dni potem turbinę miałem już w z powrotem jak nową z gwarancją.
pozdrawiam